Niekdajší Hingisovej lekár neverí vo Federerov štart

NETKY.SK • 18 November 2014, 11:48 • 2 min
Niekdajší Hingisovej lekár neverí vo Federerov štart

BERN - Niekdajší lekár švajčiarskej tenisovej hviezdy Martiny Hingisovej Heinz Bühlmann je skeptický v súvislosti so štartom Rogera Federera vo finále Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov proti Francúzom 21. - 23. novembra na antuke pod strechou v Lille.

slovakia

left justify in out

"Nedokážem si takmer vôbec predstaviť, že to do piatka stihne. Popri terapii totiž musí aj trénovať. Nemôže sa tam v prvý deň postaviť a povedať, že ´nazdar, kamaráti, tu som, ide to aj bez prípravy´," povedal Bühlmann pre Tagesanzeiger pod vplyvom Federerovho zranenia chrbta, pre ktoré druhý muž svetového rebríčka nenastúpil na nedeľňajšie finále šampionátu ATP v Londýne proti Srbovi Novakovi Djokovičovi. 

 

Lekár upozornil aj na ďalší faktor: "Navyše, celú záležitosť komplikuje prechod z tvrdého povrchu na antuku. Vyžaduje si to intenzívne tréningy. Francúzi veľmi dobre vedeli, prečo si zvolili takýto podklad krátko po ATP World Tour Finals. Zápasy na antuke sú veľmi zaťažujúce, vyžadujú si dokonalý zdravotný stav. Pri Federerovi teda vyvstávajú tie najväčšie obavy." 

 

Bez Federera sú šance hostí na celkový úspech prakticky nulové. Vyhlásil to bývalý kapitán Francúzov Guy Forget pre web RTS a pripomenul všeobecne známu vec: "Švajčiarsko stojí a padá na ňom a Stanovi Wawrinkovi. V prípade Francúzska by napríklad absencia Jo-Wilfrieda Tsongu nemala až také výrazné konzekvencie." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies