Niekdajší člen Fugees podal žalobu na New York Post

NETKY.SK • 9 Október 2014, 11:13 • 2 min
Niekdajší člen Fugees podal žalobu na New York Post

LOS ANGELES - Člen už nefungujúcej americkej hip-hopovej skupiny Fugees Pras Michel zažaloval denník New York Post za urážku na cti. Štyridsaťjedenročný rapper žiada odškodné 30 miliónov dolárov (v prepočte približne 23,7 milióna eur) za článok o tom, že sa nedostavil na charitatívne podujatie v newyorskej štvrti Hell's Kitchen, ktorú organizovala údajne jeho nadácia Hope for Them.

slovakia

left justify in out

Autorky článku Isabel Vincent a Melissa Klein taktiež napísali, že nadácia poskytla vedeniu klubu, kde sa minulý mesiac akcia konala, nekrytý šek, nepravdivo tvrdila, že sponzorom podujatia bolo MTV, a nezaregistrovala sa na príslušných úradoch. Pras v žalobe, ktorú podal v stredu na Floride, tvrdí, že nikdy nebol vlastníkom, riaditeľom ani funkcionárom spomínanej nadácie a taktiež že nikdy negarantoval svoju účasť na podujatí. Okrem toho uviedol, že prezident nadácie ešte pred zverejnením článku informoval Isabel Vincent o tom, že "Pras je dobrým priateľom členov nadácie a podporuje ju, no nefiguruje v nej ako funkcionár". Reportérky si podľa rapperových slov nedali žiadnu námahu overiť si tieto informácie a namiesto toho poškodili jeho reputáciu tým, že ho spojili s organizáciou, ktorá sa mala dopustiť vyššie spomínaných prečinov. 

 

Pras, celým menom Prakazrel Samuel Michel, odštartoval hudobnú kariéru v roku 1992 v spomínanej skupine Fugees, ktorú tvorili aj jeho bratranec Wyclef Jean a Lauryn Hill. Debutovali v roku 1994 albumom Blunted On Reality, medzinárodný úspech im však priniesla až druhá a zároveň posledná štúdiovka The Score (1996), ktorá im vyniesla dve ceny Grammy. Po vydaní tohto albumu sa však jednotliví členovia začali venovať sólovým projektom, pričom Pras vydal v roku 1998 album Ghetto Supastar. Naň nadviazal o sedem rokov neskôr nahrávkou Win Lose Or Draw. Fugees v roku 2003 vydali ešte výberovku Greatest Hits a počas nasledujúcich dvoch rokov absolvovali viacero koncertov a začali pracovať na novom albume, ktorý však nakoniec nevyšiel a skupina ukončila činnosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona