Niečo pre najmenších

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 13:00 • 2 min
Niečo pre najmenších

Banánovo-piškótové jedno hubky Deti potešíte tými najjednoduchšími receptami. Majú radi malé sústa, ktoré dajú na jeden raz do úst. A takto pripravíme banánovo-piškótové pochúťky.

slovakia

left justify in out

Banán nakrájame na kolieska. Potom ho pospájame s dvoma piškótami a prepichneme celé vlajočkami. Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu a jedno hubky v čokoláde namáčame. Nakoniec na každý banánik naaranžujeme ozdobné cukrové kvietočky.

img

 

Zmrzlinové poháre
Keďže je leto a vonku je horúco, pripravíme kamarátom zmrzlinové poháre. Na spodok pohára dáme zavárané mandarínky a jahody, pridáme zmrzlinovú tortu (čokoládovú a jahodovú), nastriekame na vrch šľahačku v spreji a ozdobíme to drobnými gulôčkovými cukríkmi.

img

 

Jablkové kolieska

Žĺtky oddelíme od bielkov. Vo väčšej mise šľahačom vyšľaháme z mlieka, žĺtkov, múky, cukru, soli a sušenej citrónové kôry husté cesto.

Necháme odstáť a medzi tým si vyšľaháme tuhý bielkový sneh, ktorý primiešame do cesta.

Jablka očistíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na kolieska hrubé asi tak 1cm. Pripravené jablká môžeme namáčať v pripravenom ceste. Na panvici zohrejeme olej a jablka smažíme dozlata.

Podávame teplé. Ale i za studena sú smažená jablka ozajstnou pochúťkou.

img

Očká pre deti
Ako sme už vyššie spomenuli, deti majú radi jedlá do ruky, také akurát pod jeden zub. A tak im pripravíme očká z rožkov. Najprv si nakrájame rožky na kolieska. Každý natrieme maslom. Potom si pomocou ozdobných vykrajovátiek vykrojíme zo šunky aj z tvrdého syra kolieska. (Na syr použite o číslo menšie vykrajovátko). Na natreté koliesko masla dáme najprv šunku, potom syr, na to kúsoček kapie.

img

Skvelú zábavu a dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies