Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
28.08.2014 13:00 Relax
Niečo pre maškrtníkov
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
28.08.2014 13:00 Relax

Niečo pre maškrtníkov



BRATISLAVA - Žemľovku môžeme pripraviť nielen zo starších rožkov, ale na prípravu použijeme lístkové cesto. Je to rýchlejšie a výsledok stojí za to.


Suroviny pre 4-5 osôb:

1 lístkové cesto, 250 g tvarohu, 1 vajíčko, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžica maizeny, 250 ml mlieka, hrozienka, 4 jablká, škoricový cukor, piškóty

 

Príprava receptu:

1. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme a vložíme do zapekacej nádoby, ktorú si vymastíme maslom (prípadne olejom).

2. Pripravíme si tvaroh: zmiešame ho s vajíčkom (trošku vajíčka si necháme na potretie žemľovky), maizenou, cukrom, hrozienkami a mlieko. Vylejem na lístkové cesto. Na tvaroh uložíme piškóty.

3. Potom ide vrstva nakrájaných jabĺk, ktoré posypeme škoricou.

4. Jablká prikryjeme druhou časťou cesta a potrieme vajíčkom. Cesto poprepichujeme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút.

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok