Suroviny: 400g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 1 droždie, 350 ml mlieka, 1,5 ČL soli, 1,5 ČL cukru, 40 g rozpusteného masla, plátky slaniny, syru, vajíčko na potretie,
Príprava:
Z 1 dcl vlažného mlieka, droždia, soli a cukru pripravíme kvások, ktorý potom pridáme k preosiatej múke a zvyšnému mlieku a maslu. Vypracujme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť. Rozdelíme ho na dve časti a rozvaľkáme na kruh. Ten potom predelíme na 8 trojuholníkov, ktoré zrolujeme. Začíname od širšej strany. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, položíme slaninu a syr. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies