Nie ste spokojní so svojou genetikou? Čoskoro ju možno budete môcť zmeniť!

NETKY.SK • 3 December 2017, 14:00 • 2 min
Nie ste spokojní so svojou genetikou? Čoskoro ju možno budete môcť zmeniť!

Bývalý vedec z NASA dokázal modifikovať svoju DNA.

slovakia

left justify in out

Josiah Zayner v minulosti pracoval pre NASA, kde sa zaoberal vývojom baktérii umožňujúcich život človeka na Marse. Jeho cieľ je však mierne znepokojujúci. Snaží sa o demokratizáciu vedy, pričom by rád poskytol verejnosti konkrétne návody v oblasti biológie a genetického inžinierstva. Prostredníctvom svojho blogu celému svetu ukázal, ako modifikovať vlastnú DNA.

 

Josiah je prvý človek, ktorému sa takýto „kúsok“ vôbec podaril. Pomocou jednej z najnovších techník na úpravu génov odstránil zo svojho predlaktia proteín s názvom Myostatín. Ten v tele obmedzuje rast svalstva. Z toho vyplýva, že po odstránení tejto látky by mu mali začať rásť svaly.

 

K odstráneniu Myostatínu došlo tak, že si Josiah do predlaktia vpichol špeciálne upravenú DNA, ktorá tento gén zlikvidovala.

 

Kontroverzný vedec tvrdí, že vďaka týmto zisteniam máme na dosah revolučné zmeny. „Prvýkrát v dejinách Zeme ľudia nie sú otrokmi genetiky, s ktorou sa narodili. (...) FDA je v procese schvaľovania prvej liečby ľudskej génovej terapie. Ale ten proces je podľa mňa príliš pomalý, klinické skúšky prebiehajú už od roku 2008. Chcem to urýchliť. Chcem, aby ľudia mali možnosť vybrať si svoju genetiku,“ povedal Zayner.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies