Nie som si vedomý nevýhodnosti predaja pozemkov v Petržalke z roku 2007

NETKY.SK • 17 September 2010, 10:01 • 2 min
Nie som si vedomý nevýhodnosti predaja pozemkov v Petržalke z roku 2007

Nie som si vedomý nevýhodnosti predaja pozemkov v Petržalke z roku 2007

slovakia

left justify in out

img

Bratislavský mestský splnomocnenec pre koľajovú dopravu Tomáš Fabor si nie je vedomý toho, že by predaj pozemkov v mestskej časti (MsČ) Petržalka, schválený 1. marca 2007 mestským zastupiteľstvom, bol pre mesto nevýhodný. Uviedol to pre TASR v reakcii na štvrtkové (16.9.) vyjadrenie Martina Kuglu zo Združenia pre efektívnu a ekologickú dopravu (ZEED).
Kugla v súvislosti s predajom a zámenou pozemkov vo vlastníctve mesta v mestskej časti Petržalka v roku 2007 v prospech Popper Capital, s.r.o., povedal, že existuje podozrenie, že primátor Andrej Ďurkovský sa dopustil trestného činu podvodu a poškodzovania cudzích práv. ZEED pripravuje podnet na prokuratúru. "Keď majú (ZEED, poznámka TASR) nejaké pochybnosti a vedia niečo, je ich občianska povinnosť, aby konali. Sme právny štát, nech sa to rieši," dodal Fabor.
Fabor sa vyjadril aj k téme, že územný plán (ÚP) mesta neobsahuje verejno-prospešnú stavbu, ako je trasa električky do MsČ Petržalky. Územný plán zóny celomestské centrum - časť Petržalka áno, a teda nie sú s ÚP v súlade. Podľa ZEED vedenia hlavného mesta a Metro Bratislava, a. s., sa túto skutočnosť snažia obísť podaním návrhu na územné rozhodnutie pre električku ako dočasnú stavbu. "Dočasné stavby sa v súlade so zákonom neposudzujú, len sa umiestňujú," konštatoval Fabor.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona