Nie je to vraj fér! Cibulková je proti zaradeniu Sereny medzi nasadené hráčky

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 11:18 • 2 min
Nie je to vraj fér! Cibulková je proti zaradeniu Sereny medzi nasadené hráčky

LONDÝN - Slovenská tenistka Dominika Cibulková je proti zaradeniu Američanky Sereny Williamsovej medzi nasadené hračky na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne (2. - 15. júla).

slovakia

left justify in out

Podľa 29-ročnej Slovenky by to nebolo fér, keďže jej momentálne patrí 32. priečka v rebríčku WTA, čo by znamenalo, že sa práve ona nezmestí medzi nasadených tridsaťdva tenistiek v "pavúku" dvojhry žien.

Tridsaťsešťročná Serena, ktorej momentálne patrí 183. priečka v rebríčku WTA, sa vrátila na kurty po materskej pauze a pôrode dcérky. Podľa jej vyjadrení by mali mať hráčky vracajúce sa po materských povinnostiach možnosť využívať tzv. chránený ranking. Slovenská tenistka však nezdieľa jej názor a dodala: "Myslím si, že by to nebolo spravodlivé. Svoju pozíciu som si vybojovala a mala by som byť teda medzi nasadenými hráčkami."

 

Nasadenie hráčok zverejnia organizátori turnaja v stredu. Zodpovedná komisia zvyčajne určuje nasadenie podľa rebríčka WTA, s výnimkou ak je podľa jej názoru komisie potrebná zmena z dôvodu udržania balansu pri žrebe. Informácie priniesol spravodajský portál BBC.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona