Nie je to sexi, zato veľmi prospešné: Toto získate vďaka spánku v ponožkách

NETKY.SK • 11 Marec 2018, 15:00 • 2 min
Nie je to sexi, zato veľmi prospešné: Toto získate vďaka spánku v ponožkách

Niektorí to zatracujú, iní si svoj spánok nevedia predstaviť bez nich. Čo nám obuté ponožky počas noci môžu priniesť?

slovakia

left justify in out

Ak sa začne hovoriť o spánku v ponožkách, mnohí si hneď predstavia jedného z hrdinov známeho sitkomu Teória veľkého tresku, Leonarda Hofstadtera. Zďaleka však nie je jediným vyznávačom tohto typu pohodlia. Ak medzi nich patríte tiež a už neraz ste sa kvôli tomu stali terčom výsmechu vedzte, že svojmu telu prospievate!

 

Ponožky udržiavajú nohy v teple počas celej noci. A také teplo je v čase odpočinku pre telo nesmierne dôležité. Vaše cievy sa rozťahujú a to je pre mozog jasný signál, že je čas ísť spať. Ocenia to predovšetkým ľudia s problematickým spánkom, respektíve s problémom zaspať. Štúdia publikovaná v Journal of Science totiž preukázala, že ľudia v ponožkách zaspali v priemere o 15 minút skôr ako obvykle. Okrem toho teplé nohy zabezpečia ničím nerušený a pokojný spánok, počas ktorého sa váš organizmus dostatočne zregeneruje a pripraví na nový deň.

 

Ďalšie zistenie vedcov by mohlo zaujať obzvlášť ženy. Štúdia na Univerzite v Groningene preukázala spojitosť medzi nosením ponožiek do postele a zlepšením sexuálneho života. Až 80 percent párov, ktoré v posteli nemali bosé nohy, boli schopné dosiahnuť orgazmus, zatiaľ čo so studenými končatinami sa to podarilo len polovici.

 

Ak ste sa práve rozhodli, že „trendu“ Leonarda Hofstadtra dáte šancu, nezabudnite na to, že hygiena je na prvom mieste! Preto, do postele nikdy nevstupujte v ponožkách, ktoré ste mali celý deň, predídete tak nepríjemným kožným problémom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies