Nie je to občianska vojna, ale boj proti teroristom z 80 krajín

NETKY.SK • 30 September 2013, 18:04 • 2 min
Nie je to občianska vojna, ale boj proti teroristom z 80 krajín

NEW YORK - Sýrska vládne sily nebojujú v občianskej vojne, ale zápasia s teroristami z viac ako 80 krajín sveta. V rámci všeobecnej rozpravy Valného zhromaždenia OSN sa tak v pondelok vyjadril sýrsky minister zahraničných vecí Valíd al-Muallim.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov teroristické skupiny vrátane al-Kájdy "denne" páchajú zločiny na sýrskych občanoch a tých, ktorí s nimi nesúhlasia, "zabíjajú a masakrujú". Nešetria ani ženy, ktoré podľa šéfa sýrskej diplomacie zadržiavajú na základe "ich zvrátenej predstavy o náboženstve, ktorá nemá nič spoločné s islamom". Povstalcov zároveň obvinil z použitia chemických zbraní, čo však podľa neho vplyvné západné krajiny ututlávajú.

"Bojujeme proti terorizmu, ktorý neuznáva žiadne hodnoty, rovnosť či spravodlivosť a zneucťuje práva a zákony. My sme tí, ktorí boli cieľom jedovatých plynov neďaleko Halabu," povedal v newyorskom sídle OSN al-Muallim, podľa ktorého vláda v Damasku žiadala OSN, aby dala svojim inšpektorom právomoc pomenovať páchateľov použitia jedovatých látok. Minister taktiež podotkol, že sa tomu tak nie je pre nátlak USA, Británie a Francúzska. Ako povedal, vláda čakala na inšpektorov päť mesiacov a ešte pred dokončením ich práce "začali niektoré krajiny s bitím na vojnové bubny".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona