NIe je možné, aby sme takto prehrali, vravel kouč Trnavy

NETKY.SK • 25 November 2018, 15:31 • 2 min
NIe je možné, aby sme takto prehrali, vravel kouč Trnavy

TRNAVA - Futbalistom úradujúceho slovenského majstra Spartaka Trnava nevyšla generálka na štvrtkový duel D-skupiny Európskej ligy UEFA v Bruseli proti domácemu Anderlechtu. Zverenci trénera Radoslava Látala v sobotňajšom zápase 16. kola najvyššej slovenskej súťaže podľahli hráčom FC Nitra 2:3, hoci ešte v 90. min viedli.

slovakia

left justify in out

V infarktovom závere stretnutia pred 2575 divákmi na Štadióne Antona Malatinského bol vylúčený po dvoch napomenutiach žltou kartou trnavský stredopoliar Erik Grendel a hostia dokonale otočili nepriaznivý stav: najskôr Nigérijčan Abdulrahman Taiwo vyrovnal a striedajúci Jaroslav Machovec sa následne postaral o tesný triumf, s ktorým aj vzhľadom na priebeh zápasu už klub spod Zobora nerátal.

"Prvý polčas sme prespali, bolo to zlé. Bez dôrazu, súbojov a agresivity. Čo sme si povedali v kabíne, vôbec sa neplnilo. Po zmene strán sme preskupili rady, začali hrať jednoduchšie, prešli sme na troch obrancov. Zbierali sme odrazené lopty a dostávali sa cez krídla do zakončenia. Štyridsať minút z druhého dejstva bolo dobrých, bez problémov," hodnotil na klubovom webe sobotňajší duel český kouč FC Spartak Radoslav Látal a doplnil: "Čo sa stalo potom, ťažko hodnotiť. Je to v hlavách hráčov. Musia si to prebrať sami. Nie je možné, aby sme takto prehrali. Môžete inkasovať vyrovnávajúci gól, nie však prehrať zápas." Jubilejný 800. zápas Trnavy v najvyššej slovenskej súťaži sa tak po "spackanom" závere skončil neslávne, bez bodového zisku.

Boj o prvú šestku bude ešte zaujímavý. Na poslednej priečke v hornom poltucte síce momentálne figuruje Spartak Trnava, okrem "andelov" však rovnako 18 bodov získali aj ďalšie tri tímy - FC Nitra (7. v tabuľke), AS Trenčín (8.) a MFK Zemplín Michalovce (9.), v priebežnej klasifikácii desiata Podbrezová má iba o dva body menej. Nitrania po troch ligových prehrách za sebou (naposledy zvíťazili 20. októbra v Myjave v 12. kole proti "domácemu" Trenčínu 1:0, pozn.) zabodovali - a hneď naplno, navyše na pôde úradujúceho slovenského majstra. "Futbal je niekedy aj o šťastí, proti Spartaku sme ho mali v závere stretnutia," hodnotil tréner FC Nitra Ivan Galád a dodal: "Mojim chlapcom toto víťazstvo veľmi prajem. Nie sme v jednoduchej situácii. Zaslúžia si to. Naďalej budeme držať palce Spartaku v Európskej lige a fandiť mu."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies