Nicole Kidman a Reese Witherspoon si zahrajú v seriáli podľa románu Veľké malé klamstvá

NETKY.SK • 18 August 2015, 14:17 • 2 min
Nicole Kidman a Reese Witherspoon si zahrajú v seriáli podľa románu Veľké malé klamstvá

BRATISLAVA - Herečky Nicole Kidman a Reese Witherspoon si zahrajú v televíznom seriáli HBO, ktorý nakrútia podľa knihy Liane Moriartyovej Veľké malé klamstvá.

slovakia

left justify in out

Román austrálskej spisovateľky prináša na slovenský knižný trh vydavateľstvo Ikar. "Je zaujímavou výpoveďou o exmanželoch a druhých manželkách, o matkách a dcérach, škandáloch na školských dvoroch a nebezpečných malých klamstvách, ktoré si hovoríme, aby sme prežili," TASR informovala Mária Lešková, PR manažérka vydavateľstva.

 

Na malebnom Pirriweeskom polostrove sídli iba jedna základná škola a tá musí prijať deti z rôznych spoločenských vrstiev. Bohaté, panovačné mamičky sa tak stretávajú s chudobnejšími, nenápadnými ženami. Jednou z nich je aj slobodná matka Jane, ktorá má čo robiť, aby vyžila. Na polostrov sa prisťahovala len nedávno, a hoci sa škola ani poriadne nezačala, už sa dostala do problémov. Janinho syna Ziggyho obvinia z napadnutia spolužiačky. Matka synovi verí, že čin nespáchal, ale má pochybnosti. Pomocnú ruku jej podávajú dve nové priateľky. Jednou z nich je bohatá kráska Celeste, druhou Madeliade, čerstvá štyridsiatnička, s ktorou sa neradno zahrávať. Čitateľ sa postupne dozvedá, že každá rodina má svoje tajomstvá a šikanovanie sa nedeje iba v škole, ale aj doma. Autorka len pomaličky odhaľuje osudy hrdiniek, ktorým ani zďaleka nie je čo závidieť.

 

Román Veľké malé klamstva vychádza na 440 stranách. Z anglického originálu Big Little Lies (Macmillan, Sydney 2014) preložila Tamara Chovanová.

Liane Moriartyová je autorkou niekoľkých románov a série kníh pre deti, ktoré vydala pod pseudonymom Nicola Berryová. Kariéru odštartovala ako marketingová manažérka. I keď sa písaniu venovala odmalička, prvé dielo jej vyšlo až oveľa neskôr. Z jej románu Manželovo tajomstvo (Ikar 2014) sa predali vo svete vyše dva milióny výtlačkov. Kniha zaujala televíziu CBS, ktorá zakúpila práva a chce podľa nej nakrútiť film. V Ikare od autorky ďalej vyšli knihy Prečo sme sa vlastne rozišli? (2014) a Zaľúbená hypnotizérka (2015).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies