Nicolás Maduro odmieta pokračovať v rokovaniach s opozíciou, môžu za to USA

NETKY.SK • 8 August 2019, 08:05 • 2 min
Nicolás Maduro odmieta pokračovať v rokovaniach s opozíciou, môžu za to USA

CARACAS - Vyslanci venezuelskej vlády sa mali na Barbadose zúčastniť pokračovania rokovaní s opozíciou, no z dôvodu nových sankcií zo strany USA sa tak nestane.

slovakia

left justify in out

Prezident Nicolás Maduro sa hnevá. USA uvalila na Venezuelu nové sankcie, zmrazila všetky majetky kajiny v Spojených štátoch. Z tohto dôvodu sa rozhodol, že veľvyslancov na dohodnuté rokovania s opozíciou nepošle.

 

 

Vládna delegácia sa mala vo štvrtok a v piatok na ostrove Barbados zúčastniť na novom kole Nórskom sprostredkovaných rozhovorov. Maduro "sa rozhodol neposlať venezuelskú delegáciu" na rokovania so zástupcami vodcu opozície Juana Guaidóa "kvôli vážnej a brutálnej agresii", ktorú "neustále (...) vykonáva Trumpova administratíva proti Venezuele", uviedla venezuelská vláda.

 

Biely dom po tom, ako Trump v pondelok zmrazil všetok majetok venezuelskej vlády v Spojených štátoch, uviedol, že použije "každý vhodný nástroj" na ukončenie Madurovej vlády vo Venezuele.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#MAGA 🇺🇸

Príspevok, ktorý zdieľa President Donald J. Trump (@realdonaldtrump),

 

Spojené štáty majú vedúcu úlohu v diplomatickej kampani na podporu vodcu venezuelskej opozície a predsedu parlamentu Juana Guaidóa, ktorý sa vyhlásil v januári za dočasného prezidenta, čo následne uznalo približne 50 krajín sveta. Prezident Maduro má však naďalej silnú podporu zo strany Ruska a Číny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies