Nicolás Maduro má v prezidentských voľbách zaistenú aj podporu komunistov

NETKY.SK • 27 Február 2018, 09:40 • 2 min
Nicolás Maduro má v prezidentských voľbách zaistenú aj podporu komunistov

CARACAS - Komunistická strana Venezuely (PCV) podporila Nicolása Madura ako kandidáta prezidentských volieb, pretože je presvedčená, že v najvyššej funkcii zabezpečí ochranu suverenity štátu.

slovakia

left justify in out

Médiá dodali, že vedenie komunistickej strany podpísalo rámcovú dohodu s vládnucou Zjednotenou socialistickou stranou Venezuely (PSUV), ktorá už začiatkom februára oficiálne vymenovala úradujúceho prezidenta Nicolása Madura za svojho kandidáta do prezidentských volieb. Tie sa budú konať 22. apríla.

 

Táto rámcová dohoda pozostáva zo 17 bodov, ktoré sa týkajú najmä sociálnej oblasti, ochrany práv zamestnancov a hodnotenia vývoja v sociálnej, ekonomickej a politickej oblasti.

 

Maduro by mal v utorok ústrednej volebnej komisii doručiť všetky doklady potrebné na zaregistrovanie svojej kandidatúry.

 

Koalícia opozičných strán združených do Bloku demokratickej jednoty, ktorý ovláda venezuelský parlament, odmietla svoju účasť v prezidentských voľbách.

 

Maduro v reakcii na to deklaroval, že prezidentské voľby vo Venezuele sa uskutočnia bez ohľadu na účasť či neúčasť opozície. Maduro sa bude vo voľbách usilovať o znovuzvolenie na post hlavy štátu na roky 2019-25.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies