Nicky Butt šéfom mládežníckej akadémie Manchestru United

NETKY.SK • 16 Február 2016, 08:42 • 2 min
Nicky Butt šéfom mládežníckej akadémie Manchestru United

MANCHESTER - Niekdajší futbalista anglického Manchestru United Nicky Butt sa stal novým šéfom klubovej mládežníckej akadémie.

slovakia

left justify in out

"Je pre mňa cťou prijať túto úlohu," cituje portál fourfourtwo.com slová 41-ročného Butta, ktorý je taktiež produktom slávnej akadémie manchesterského klubu. Vo farbách United sa šesťkrát tešil z triumfu v anglickej Premier League.

 

"V mladosti som získaval ostrohy na tomto mieste, a tak som rád, že som teraz dostal šancu odovzdávať ďalej moje skúsenosti a vštepovať hodnoty a postoje budúcim generáciám hráčov Manchestru United. Je to veľká výzva a som naozaj šťastný. Náš dlhoročný cieľ sa nemení - chceme do prvého mužstva dodávať dobre trénovaných, vyprofilovaných hráčov, ktorí cítia zodpovednosť v drese najväčšieho klubu na svete," doplnil Butt.


"Akadémia Manchestru United je zameraná na výchovu mladých hráčov. Nicky ako absolvent nášho najlepšieho ročníka prinesie vášeň, energiu a skúsenosti," vyhlásil výkonný podpredseda United Ed Woodward.


"Tohto chlapca som mal rád. Keď som ho posadil na lavičku, prišiel za mnou a opýtal sa: ´Prečo nehrám?´ Vždy bol priamy, nechýbala mu odvaha a mal podrezaný jazyk. Toto sa mi na ňom vždy páčilo," napísal o Buttovi vo svojej knihe Môj život dlhoročný kouč "červených diablov" Sir Alex Ferguson.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies