Nicklas Bäckström sa neodvolá voči trestu za doping

NETKY.SK • 15 Január 2015, 18:00 • 2 min
Nicklas Bäckström sa neodvolá voči trestu za doping

LAUSANNE - Švédsky hokejista Nicklas Bäckström sa rozhodol stiahnuť odvolanie voči rozhodnutiu Medzinárodného olympijského výboru o jeho dopingovom previnení zo zimných olympijských hier v Soči.

slovakia

left justify in out

Bäckström akceptoval minimálne potrestanie formou napomenutia.

 

Športový arbitrážny súd oznámil dosiahnutie dohody medzi všetkými zúčastnenými stranami, čiže Bäckströmom, jeho právnikmi, Medzínárodným olympijským výborom, Svetovou antidopingovou agentúrou a Medzinárodnou hokejovou federáciou. Stredný útočník Washingtonu a švédskych Troch koruniek Bäckström bol pozitívny na pseudoefedrín po štvrťfinálovom súboji na ZOH 2014, v ktorom Švédi zdolali Slovincov 5:0. Za trest potom nemohol nastúpiť na finále proti Kanade, v ktorom Švédsko podľahlo 0:3. MOV neskôr uznal, že Bäckström nechcel pomocou nedovoleného podporného prostriedku úmyselne zvýšiť svoj výkon na ľade a že išlo o chybu tímového lekára. Dvadsaťsedemročnému útočníkovi napokon dovolili prevziať si striebornú medailu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies