Nickelback zrušili turné, počas ktorého mali zahrať aj v Prahe

NETKY.SK • 15 August 2015, 11:18 • 2 min
Nickelback zrušili turné, počas ktorého mali zahrať aj v Prahe

OTTAWA - Kanadská rocková kapela Nickelback zrušila aj európsku časť svetového turné, v rámci ktorej mali vystúpiť aj v Prahe, Viedni a Budapešti. Dôvodom je skutočnosť, že frontman Chad Kroeger sa stále nezotavil z operácie hlasiviek.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročnému spevákovi našli v júni v hrtane cystu a následne podstúpil chirurgický zákrok. Formácia preto musela zrušiť zvyšné koncerty severoamerickej časti turné, pričom na pódiá sa plánovala vrátiť 30. septembra v Helsinkách. V Budapešti sa mala predstaviť 16. októbra, o deň neskôr v Prahe a 29. októbra vo Viedni. Lekári však Kroegerovi nariadili hlasový pokoj na ďalších šesť aj deväť mesiacov, a Nickelback tak museli zrušiť aj všetky európske koncerty.


Nickelback sa pohybujú na hudobnej scéne od roku 1995. Na konte majú osem albumov - Curb (1996), The State (1999), Silver Side Up (2001), The Long Road (2003), All The Right Reasons (2005), Dark Horse (2008), Here And Now (2011) a No Fixed Address (2014). V kapele v súčasnosti pôsobia okrem Kroegera aj Ryan Peake (gitara, klávesy, vokály), Mike Kroeger (basgitara, vokály) a Daniel Adair (bicie, vokály). Podarilo sa im získať napríklad sedem Billboard Music Awards či dvanásť Juno Awards. Na prestížnu cenu Grammy ich nominovali šesť ráz.
Informácie pochádzajú z webstránky www.nickelback.com a archívu agentúry SITA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies