Nicka Jonasa ocení Skladateľská sieň slávy pre najsľubnejší mladý talent

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 15:31 • 2 min
Nicka Jonasa ocení Skladateľská sieň slávy pre najsľubnejší mladý talent

NEW YORK - Americký spevák Nick Jonas dostane od zástupcov Skladateľskej siene slávy (Songwriters Hall of Fame, pozn. SITA) Hal David Starlight Award pre najsľubnejší mladý talent.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný interpret si ocenenie prevezme 9. júna v New Yorku, keď do prestížnej siene uvedú nových členov. V minulosti túto cenu dostali napríklad Taylor Swift, John Legend, Alicia Keys, Jason Mraz či Drake.


"Nick Jonas je jeden z najžiarivejších a najvšestrannejších mladých talentov na americkej popovej scéne. Má za sebou úspech v hudbe, televízii, filme a na Broadwayi. Už viac ako desaťročie mnohými spôsobmi zanecháva svoju kultúrnu stopu. Nick doslova vyrástol u publika a toto sa odráža v jeho tvorbe a speve. Je skvelým výberom pre Hal David Starlight Award," zdôvodnili ocenenie predsedovia Skladateľskej siene slávy Kenneth Gamble a Leon Huff.


Do Skladateľskej siene slávy tento rok uvedú hudobníkov Toma Pettyho, Marvina Gayea, Elvisa Costellu a Chipa Taylora, ktorý napísal hit Wild Thing známy najmä v podaní The Troggs. Rovnakej pocty sa dočkajú aj Nile Rodgers a zosnulý Bernard Edwards, ktorí spolu hrali v skupine Chic.


Nicholas Jerry Jonas sa preslávil pôsobením v zoskupení Jonas Brothers, ktorého členmi boli aj jeho bratia Kevin a Joe. Spolu nahrali štyri štúdiové albumy It's About Time (2006), Jonas Brothers (2007), A Little Bit Longer (2008) a Lines, Vines And Trying Times (2009). V roku 2013 však formácia oznámila koniec činnosti a Nick Jonas sa rozhodol pokračovať v sólovej kariére, ktorú odštartoval štúdiovkou Nicholas Jonas (2005). V roku 2010 vydal s formáciou The Administration album Who I Am. Predvlani ponúkol druhý sólový počin s názvom Nick Jonas a v júni uvedie na trh tretiu štúdiovku s názvom Last Year Was Complicated. Venuje sa aj herectvu. Účinkuje napríklad v seriáli Kingdom (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies