Nick Cave nakrútil film, aby sa vyhol rozprávaniu o úmrtí syna

NETKY.SK • 7 September 2016, 14:14 • 2 min
Nick Cave nakrútil film, aby sa vyhol rozprávaniu o úmrtí syna

SYDNEY - Austrálsky hudobník Nick Cave nakrútil dokumentárny film k novému albumu Skeleton Tree (2016), aby nemusel pri propagácii štúdiovky priamo komunikovať s médiami. Na filmovom festivale v Benátkach to povedal novinárom režisér snímky Andrew Dominik.

slovakia

left justify in out

Cave sa chcel podľa neho vyhnúť otázkam novinárov o smrti syna. "Predstava, že bude musieť album predstaviť médiám, ho desila, pretože by sa tak stretol s množstvom novinárov. Film nakrútil v pude sebazáchovy. Prostredníctvom neho mohol bližšie porozprávať o tom, čo sa stalo, no zároveň mal pocit, že o tom rozpráva niekomu, koho pozná," uviedol režisér.


Dokumentárna snímka One More Time With Feeling (2016), ktorú začali nakrúcať vo februári tohto roka, predstaví skladby z nového albumu, no zachytáva tiež spevákov smútok a dopad tragickej smrti pätnásťročného syna Arthura na jeho tvorbu. Film však podľa režiséra nebol pre Cavea terapiou. "Nick sa so všetkým v živote vyrovnáva prostredníctvom tvorby. Keď má zlomené srdce, dokáže to preniesť do skladby. Nemyslím si však, že by mu film či piesne pomohli vyrovnať sa so zármutkom. Možno nachvíľu. To, čo sa stalo, je také veľké, že sa to ani nedá predstaviť," dodal filmár.

 


Hudobník, scenárista a spisovateľ Nick Cave v roku 1983, po rozpade skupiny The Birthday Party, založil kapelu Nick Cave and the Bad Seeds. Doteraz ponúkli 15 štúdioviek, pričom spomínaná šestnásta s názvom Skeleton Tree vyjde v piatok 9. septembra. Na konte majú tiež štyri záznamy koncertov, dve kompilácie a single ako The Mercy Seat, Where the Wild Roses Grow (feat. Kylie Minogue) či Into My Arms.


Dokument One More Time with Feeling premietnu vo štvrtok 8. septembra v kinách po celom svete. Na Slovensku si ho budú môcť pozrieť diváci a diváčky v troch kinách - Cinemax Bory Mall v Bratislave, Mestská scéna v Martine a Úsmev v Košiciach. V roku 2014 sa Cave predstavil v hudobnom dokumente 20 000 dní na Zemi, na ktorom sa podieľal aj ako scenárista.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies