Ničivý požiar v New Yorku: 34 zranených, otec musel vyhodiť svoje deti oknom!

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 17:59 • 2 min
Ničivý požiar v New Yorku: 34 zranených, otec musel vyhodiť svoje deti oknom!

NEW YORK - Celkovo 34 ľudí vrátane dvoch malých detí utrpelo dnes zranenia pri požiari v newyorskom obvode Staten Island, ktorý vypukol v skorých ranných hodinách miestneho času.

slovakia

left justify in out

Požiar zachvátil tri obytné domy, na mieste zasahovalo približne 200 hasičov. S plameňmi bojovali niekoľko hodín, informovala tlačová agentúra AP. Úrady a svedkovia uviedli, že otec dvoch malých detí ich vyhodil oknom zo zadymeného priestoru druhého poschodia do rúk susedov, zhromaždených dole.

 

Hovorca newyorských hasičov povedal, že sa zranilo 23 hasičov a 11 civilistov. Zranenia boli rôzne, od ľahkých až po vážne, avšak nikto nebol v ohrození života. Predpokladá sa, že počet zranených mierne stúpne. Plamene boli také silné, že hasiči nedokázali určiť miesto vzniku požiaru. Podľa hovorcu hasičov to zistia v rámci vyšetrovania príčin požiaru.

 

 

 

 

Sused Anthony DiSimone povedal, že spolu so snúbenicou pomohol dvom malým deťom. Videl kričiaceho muža, ako drží syna v okne na druhom poschodí, z ktorého sa už valil dym. Bežal pod okno, muž mu hodil syna, ktorého chytil. Potom muž hodil z okna aj dcérku Cerzosie.

 

Deti - pravdepodobne vo veku tri a päť rokov - ošetrili záchranári, vyzerali byť v poriadku, ale boli otrasené. Hasiči zachránili aj ich otca.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies