Ničivý cyklón v Somálsku pripravil o domov tisíce ľudí

NETKY.SK • 3 November 2015, 16:19 • 2 min
Ničivý cyklón v Somálsku pripravil o domov tisíce ľudí

MOGADIŠO - Somálsku poloautonómnu oblasť Puntland zasiahol zriedkavý cyklón, ktorý tisíce obyvateľov pripravil o strechu nad hlavou. Informovali o tom dnes tamojší predstavitelia, na ktorých sa odvoláva agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Cyklón Čapala vytvoril na somálskom pobreží vysoké vlny, ktoré zničili príbytky, rybárske člny a cesty, uviedol miestny predstaviteľ Abdulláh Háší. Najhoršie postihnutými sú podľa neho nomádi vo východnej časti Puntlandu.

 

Cyklón v tejto oblasti vyčíňa už od nedele, zatiaľ však nie sú hlásené žiadne obete na životoch. Háší vyzval na poskytnutie pomoci zasiahnutým obyvateľom.

Čapala (bengálske dievčenské meno) sa sformoval minulú stredu z tlakovej níže v Arabskom mori a v uplynulých dňoch sa presúval cez územie Jemenu. Zasiahol pritom aj súostrovie Sokotra v Indickom oceáne, kde takisto vyhnal tisíce ľudí z domovov.

 

Cyklóny sú v Somálsku zriedkavým javom. Zatiaľ najsmrtiacejší cyklón zasiahol Somálsko vrátane Puntlandu v roku 2013, pričom po sebe zanechal najmenej 300 mŕtvych a stovky nezvestných.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies