AKTUALIZOVANÉ VIDEO Ničivé zosuvy pôdy v Bangladéši: Počet obetí stúpol na 141

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 10:26 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ VIDEO Ničivé zosuvy pôdy v Bangladéši: Počet obetí stúpol na 141

DHÁKA - Na najmenej 141 mŕtvych stúpol počet obetí zosuvov pôdy, ktoré v dôsledku intenzívnych dažďov zasiahli v posledných dňoch juhovýchod Bangladéša.

slovakia

left justify in out

Pri zosuvoch pôdy na juhovýchode Bangladéša zahynulo najmenej 141 ľudí a po ďalších šiestich pátrajú záchranári, informovali tamojšie úrady. Ako uviedol zástupca riaditeľa miestneho požiarneho zboru Jasim Uddin, všetci zo spomínaných nezvestných pochádzajú z najviac zasiahnutej provincie Rangamati. Okrem toho vláda vyslala do postihnutých oblastí záchranárov, aby poskytli jedlo a pomoc približne 4 500 ľuďom, ktorí počas prírodného nešťastia prišli o domovy. Zosuvy pôdy, ktoré v utorok spôsobili nepretržité dažde, zasiahli okrem Rangamati aj provincie Čitágáon a Bandarban.

 

 

Napriek tomu, že dážď ustal, záchranárom sa stále nepodarilo dostať do mnohých odľahlých oblastí, takže počet obetí môže ešte vzrásť. O život prišli aj niekoľkí vojaci, ktorí pomáhali pri uvoľnení zavalených ciest.

 

 

Bangladéš trápia cyklóny každoročne od apríla do decembra. V máji minulého roka zasiahol cyklón Roanu južné pobrežie krajiny, pričom zomrelo 20 ľudí a ďalších 500.000 muselo ujsť zo svojich domovov. V roku 2007 si zosuvy pôdy v Čitágáone vyžiadali 127 obetí na životoch.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies