Ničivé búrky zasiahli Rakúsko: Poľovníka zabil spadnutý strom!

NETKY.SK • 5 August 2013, 11:26 • 2 min
Ničivé búrky zasiahli Rakúsko: Poľovníka zabil spadnutý strom!

VIEDEŇ - Rozsiahle časti Rakúska počas nedeľňajšieho večera a noci na pondelok zasiahli silné búrky, ktoré po sebe zanechali škody na budovách a jedného mŕtveho.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom spravodajský portál ORF, podľa ktorého museli hasiči pomáhať pri odstraňovaní následkov na stovkách miest od Tirolska až po Dolné Rakúsko. Za "obzvlášť dramatickú" pritom označuje situáciu v Štajersku, kde búrka trvala iba zhruba pol hodiny, dosahovala však silu "orkánu". Pri obci Radmer zahynul 51-ročný poľovník po tom, ako vyvrátené smreky spadli na posed, kde sa ukrýval spolu s 39-ročnou partnerkou. Tá po vyslobodení musela hľadať pomoc v približne tri kilometre vzdialenej chate, keďže v oblasti nebol telefónny signál.

Podľa ORF silný vietor vyvracal stromy a strhával strechy aj v ďalších častiach Rakúska, zatiaľ čo mnohé pivnice zaplavila dažďová voda. Z údolia rieky Enns (Enža) hlásili lokálne povodne a elektrické výpadky. Medzi obcami Öblarn a Stein uviazol osobný vlak, ktorý nabehol na spadnutý strom. Následky búrok sprevádzaných krupobitím si na území Dolného Rakúska vyžiadali nasadenie približne 700 hasičov. Najhoršie postihnutým bol okres Waidhofen an der Thaya pri hranici s Českom. Rozsiahle búrkové pásmo sa prehnalo aj susednou krajinou, odkiaľ takisto hlásili stovky výjazdov a problémy v železničnej i leteckej doprave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies