Ničivé búrky v Británii zabili dvoch ľudí

NETKY.SK • 15 Február 2014, 17:18 • 2 min
Ničivé búrky v Británii zabili dvoch ľudí

LONDÝN - Južným Anglickom sa v sobotu opäť prehnali silné búrky sprevádzané aj snehom, ktoré tam zabili najmenej dvoch ľudí.

slovakia

left justify in out

Prvou obeťou je 85-ročný pasažier výletnej lode, ktorý zomrel po tom, ako jeho plavidlo zasiahla ničivá vlna. Nepriaznivé počasie sa stalo osudným aj pre 49-ročnú taxikárku, ktorá v centre Londýna pre snehovú búrku nabúrala do múru. Anglicku stále hrozia aj záplavy, keďže meteorológovia predpovedajú na sobotu ďalšie zrážky. Bez dodávok elektriny je viac ako 100-tisíc domovov.

 

Zrážky v Anglicku boli v januári najsilnejšie od roku 1766. Juhozápad krajiny navyše postihli aj rozsiahle snehové búrky, ktoré tam napáchali veľké materiálne škody. Bez elektriny zostalo desiatky tisíc domácností, keďže vietor poškodil viaceré stĺpy elektrického vedenia. Prívalové pobrežné vlny tiež poškodili železničné trate.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies