Ničivé búrky v Maďarsku: Museli evakuovať takmer 40 ľudí

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 10:29 • 2 min
Ničivé búrky v Maďarsku: Museli evakuovať takmer 40 ľudí

BUDAPEŠŤ - Po nedeľňajších intenzívnych búrkach museli maďarskí požiarnici zasahovať najviac v Sabolčsko-satmársko-berežskej a Boršodsko-abovsko-zemplínskej župe. Búrky poškodili v obci Vaja 60 rodinných domov: 38 ľudí museli evakuovať a dvaja ďalší utrpeli zranenia, informovala dnes agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne Celoštátneho riaditeľstva úradu ochrany proti katastrofám (OKF) Tímey Petrócziovej následkom mimoriadneho počasia v nedeľu popoludní bolo poškodených 60 rodinných domov v štyroch uliciach obce Vaja v Sabolčsko-satmársko-berežskej župe. Dvaja ľudia boli zranení, jedného hospitalizovali. 

Z obydlí evakuovali 38 ľudí, medzi nimi desať maloletých detí. Stav domov preverujú statici. V obci bola po búrke prerušená aj dodávka elektriny.

V Boršodsko-abovsko-zemplínskej župe hasiči odčerpávali vodu z pivníc a čistili pouličné odtokové kanály. Podvečer museli uzatvoriť železničnú trať pri obci Borsodszirák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona