Ničivá búrka napáchala v Nemecku mnoho škôd: Jeden človek utrpel vážne zranenia

NETKY.SK • 29 Október 2017, 10:58 • 2 min
Ničivá búrka napáchala v Nemecku mnoho škôd: Jeden človek utrpel vážne zranenia

BERLÍN - Hasičský zbor v nemeckej metropole Berlín vyhlásil v nedeľu ráno stav núdze po tom, čo mesto zasiahla búrka pomenovaná Herwart, ktorá v berlínskych uliciach napáchala značné škody.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA.

 

V dôsledku silného vetra sa zrútilo lešenie na jednom z berlínskych stavenísk, pričom utrpel vážne zranenia náhodný okoloidúci. Vietor tiež vyvracal stromy a strhol strechu z jednej z výškových obytných budov.

 

Predstaviteľ berlínskeho hasičského a záchranného zboru uviedol, že medzi 04.00 h a 07.00 h zaznamenali hasiči približne 100 núdzových volaní. Berlínske úrady vyzvali všetkých dobrovoľných hasičov, aby urýchlene nastúpili do služby.

 

Dôsledky extrémneho počasia pocítili v nedeľu aj obyvatelia severonemeckého mesta Hamburg, kde sa na jednom mieste vyliala z koryta rieka Labe. Hovorca miestneho hasičského zboru uviedol, že záchranári sa usilujú zabezpečiť okolité cesty a veľké podzemné parkovisko, ktoré by voda mohla zaplaviť.

 

Začiatkom októbra sa severom Nemecka prehnal orkán pomenovaný Xavier, ktorý si tam vyžiadal sedem obetí na životoch.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies