Nicholsonová: Richter je symbolom korupcie a bielych koní

NETKY.SK • 30 Október 2014, 18:43 • 2 min
Nicholsonová: Richter je symbolom korupcie a bielych koní

BRATISLAVA - Pôsobenie Jána Richtera vo funkcii ministra práce, sociálnych vecí a rodiny je hrubým výsmechom do tvárí všetkých slušných ľudí tejto krajiny, myslí si poslankyňa za SaS Lucia Nicholsonová.

slovakia

left justify in out

"Pán Richter je symbolom korupcie a nastrčených bielych koní," uviedla Nicholsonová v rozprave počas mimoriadnej 40. schôdze parlamentu k Richterovmu odvolávaniu. 

 

Poslankyňa liberálov sa domnieva, že v každej slušnej krajine by minister po prevalení škandálu, ako mal Richter so spoločnosťou Star EU, okamžite odstúpil z funkcie, respektíve by ho odvolal z kresla premiér. "Nie je v poriadku, ak poslanec odporúča starostom jednu poradenskú firmu a nie je v poriadku, ak mala táto firma stopercentnú úspešnosť," konštatovala Nicholsonová. Akokoľvek smiešna sa podľa nej môže zdať opozičná iniciatíva proti sile štátostrany Smeru-SD, "na krivosť treba poukazovať a snažiť sa s ňou skoncovať". 

 

Slovensko zároveň podľa bývalej štátnej tajomníčky sociálnych vecí slúži ako odstrašujúci príklad, ako nečerpať eurofondy. Obrovský škandál, keď únia Slovensku zastavila čerpanie niekoľko sto miliónov eur z eurofondov a projekty za 135 miliónov eur EÚ Slovensku nepreplatí, by podľa Nicholsonovej v slušnej krajine znamenal pád celej vlády a odstúpenie premiéra. 

 

"Ján Richter ako generálny sekretár Smeru-SD v roku 2008 nabádal ľudí konať v záujme straníckeho klientelizmu, to je dôvod, prečo má odstúpiť," konštatoval poslanec za Most-Híd Zsolt Simon. "Vidíme, že Richterova výzva padla na úrodnú pôdu, všetkých 70 projektov Star EU bolo úspešných," dodal Simon. Za stranícky klientelizmus považuje Simon aj odpustenie dlhov Žiline v sume 17 miliónov eur premiérom Robertom Ficom "s odôvodnením - lebo Smer". 

 

Opozícia vyčíta ministrovi práce kauzu agentúry Star EU, nezvládnuté čerpanie eurofondov či dotáciu na zamestnanosť mladých exekútorskému úradu vedenému Rudolfom Krutým. Ten pred tým, ako sa stal exekútorom, pracoval v nebankovej spoločnosti Pohotovosť a neskôr túto spoločnosť ako exekútor zastupoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies