Nicholsonová podpísala zmluvy so svojimi novými poradcami

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 14:17 • 2 min
Nicholsonová podpísala zmluvy so svojimi novými poradcami

BRATISLAVA - Poradcami novej podpredsedníčky parlamentu Lucie Nicholsonovej (SaS) sa stali bývalá riaditeľka odboru sociálnych služieb Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Lýdia Brichtová, bývalý policajný vyšetrovateľ Pavol Milan a Jozef Kováč, ktorý je známy z prípadu Metodicko-pedagogického centra, keď verejne vystúpil proti korupcii na ministerstve školstva. Agentúru SITA o tom informovla hovorkyňa politickej strany Sloboda a Solidarita Katarína Svrčeková.

slovakia

left justify in out

S Brichtovou plánuje Nicholsonová zlepšiť zamestnávanie znevýhodnených ľudí. Nicholsonová tiež povedala, že Brichtová už začala riešiť prípad človeka, ktorý sa nevie dovolať spravodlivosti. Pavol Milan preveroval v rokoch 2011 až 2014 daňové podvody. Nicholsonovej bude poskytovať odbornú a právnu pomoc.

 

"Doktor Milan roky preveroval rôzne podvody a preto bol so svojho zamestnania vyhodený. Jeho cenné skúsenosti plánujem využiť v boji proti korupcii, budeme sa venovať jednotlivým prípadom a podnetom a odkrývať korupčné škandály," povedala Nicholsonová.

 

Tretí poradca Jozef Kováč, ktorý bude mať na starosti objasňovanie podozrivých projektov predovšetkým v oblasti školstva, no nielen tam, bol svedkom "špinavých praktík a korupcie na ministerstve školstva," uvádza sa v tlačovej správe SaS s tým, že preto následne prišiel aj o prácu. "S pánom Kováčom sa ku škandálu v Metodicko-pedagogickom centre ešte vrátime," dodala Nicholsonová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona