Nicholsonová odchádza z SaS: Nejde o zbabelosť, ale o priznanie si politickej zodpovednosti

NETKY.SK • 11 Február 2021, 21:52 • 2 min
Nicholsonová odchádza z SaS: Nejde o zbabelosť, ale o priznanie si politickej zodpovednosti

BRATISLAVA - Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa rozhodla odísť zo strany Sloboda a Solidarita (SaS). Uviedla to vo svojom profile na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Tvrdí, že kauza, ktorú rozpútala, spôsobila strane problémy a prehĺbila napätie vo vládnej koalícii. Nicholsonová na tlačovej konferencii 8. februára povedala, že Slovensko prišlo o miliardu eur z eurofondov.

 

 

Spor s ministerkou Remišovou 

Europoslankyňa si myslí, že nezvládla formu tlačovej konferencie, a preto vyznela ako frontálny útok na vicepremiérku Veroniku Remišovú (Za ľudí), čo jej je ľúto. Forma je podľa nej často dôležitejšia ako obsah.

 

img

 

"Pýtate sa, prečo som to nemohla riešiť s vicepremiérkou Remišovou. Pre dve veci. Informáciu o nevyužitej miliarde som sa dozvedela až po funuse, keď sa s tým nedalo nič robiť. A po druhé, žiaľ, v tejto koalícii sú nie vždy vzťahy nastavené na efektívnu spoluprácu a ústretovú komunikáciu," podotkla.

 

ROZHOVOR: Matovič by sa mal ukľudniť a reagovať ako štátnik. Očista Slovenska od mafie je dôležitejšia ako spory, hovorí Nicholsonová


Nicholsonová verí, že jej voliči pochopia, že za odchodom zo strany nie je zbabelosť, "ale že ide o priznanie si politickej zodpovednosti a o novej politickej kultúre nielen rozprávať, ale tak aj konať".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies