Nicholsonová Matovičovi: Keď si ten, čo nás spasí, prines riešenia

NETKY.SK • 27 Marec 2013, 11:31 • 2 min
Nicholsonová Matovičovi: Keď si ten, čo nás spasí, prines riešenia

BRATISLAVA - Obmedzenie príspevku pri narodení dieťaťa rozhádalo dnes poslancov NR SR Alojza Hlinu a Igora Matoviča. Potom, ako Hlina odôvodnil svoj návrh, pustil sa do neho Matovič. Pripomínal mu ich spoločnú "Tour de Roma", ktorú svojho času absolvovali po rómskych osadách. Matovič Hlinu kritizoval, že nič z toho, čo mu hovoril v karavane, nepochopil.

slovakia

left justify in out

Lucia Nicholsonová zo SaS sa Hlinu zastala. Nepáči sa jej, že Matovič si dovoľuje kritizovať Hlinu, ktorý sa aspoň o nejaké riešenia v rámci rómskej otázky snaží, pričom Matovič a jeho rómsky splnomocnenec Peter Pollák stále s ničím neprichádzajú.

"Nevidím od vás žiadne riešenie. A to máte splnomocnenca, ktorý je aj poslancom, a vytvorili ste rómsku koalíciu so Smerom. A ty si tu dovolíš prísť za kecpult, hovoriť o nejakom karavane a 20 minút urážať niekoho, kto má aspoň snahu. Keď si taký expert, keď ty si ten, čo nás spasí, tak prines návrhy," odkázala Matovičovi Nicholsonová.

"Bolo hlúpe, čo si povedala," reagoval Matovič. Pripomenul jej pôsobenie na poste štátnej tajomníčky, ktorá mala na starosti aj rómsku otázku. Podľa Matoviča Nicholsonová nemá právo kritizovať, lebo počas svojho pôsobenia nič nevyriešila.

Hlina chce svojím návrhom dosiahnuť, aby príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa dostávali rodičia iba na prvé dieťa. Z jeho iniciatívy je zrejmé, že poberatelia dávok v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi nemajú dostávať príplatok vo forme peňazí, ale v nepeňažnom plnení od obce v spolupráci s platiteľom, príslušným Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny. Hlina tvrdí, že štát jeho opatrením ušetrí ročne viac ako 17 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies