Nicholsonová chce zabrániť spätnému vyplácaniu prídavku na dieťa

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 09:24 • 2 min
Nicholsonová chce zabrániť spätnému vyplácaniu prídavku na dieťa

BRATISLAVA - Zamedziť spätnému vyplácaniu prídavku na dieťa, ak pominú dôvody na jeho pozastavenie. To je cieľom návrhu novely zákona o prídavku na dieťa, ktorý v úvode šiesteho rokovacieho dňa štvrtej schôdze Národnej rady SR predstavila podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová (SaS).

slovakia

left justify in out

V súčasnosti sa výplata prídavku na dieťa pozastaví, ak je dieťa napríklad záškolák. "Ak však po čase znova nastúpi do školy, platiteľ je povinný príspevok spätne vyplatiť. Navrhuje sa preto uvedenú povinnosť platiteľa zo zákona vypustiť," uviedla Nicholsonová.

 

Na programe dňa sú ďalšie opozičné návrhy zákony, plénum ich musí v rámci rokovania otvoriť ešte deväť. Očakáva sa však, že do programu aktuálnej schôdze sa dostanú vládne návrhy zákonov. Kabinet má dnes prerokovať niekoľko právnych noriem, ku ktorým navrhne skrátené legislatívne konanie. Ide o novelu školského zákona, novelu zákona o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o návrh zákona o dôveryhodných službách pre elektronické transakcie na vnútornom trhu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies