Nicholsonová bude v októbri viesť schôdzu NR SR

NETKY.SK • 25 September 2016, 10:23 • 2 min
Nicholsonová bude v októbri viesť schôdzu NR SR

BRATISLAVA - Podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová sa po pôrode vracia na októbrovú parlamentnú schôdzu. Predsedovi Národnej rady SR Andrejovi Dankovi (SNS) poslala list, v ktorom mu oznámila, že bude schopná riadne viesť schôdzu a plniť si pracovné povinnosti.

slovakia

left justify in out

„V liste som oznámila, že môže so mnou rátať v rozpise služieb,“ povedala agentúre SITA poslankyňa s tým, že požiadala, aby predseda a podpredsedovia NR SR prihliadali na jej výber časov. „So synom Kubkom máme denný stereotyp. Od 10-tej doobeda máme prechádzku. Poobede tiež,“ vysvetlila, podľa čoho si prispôsobila služby v parlamente. „Plánujem viesť schôdze hodinu doobeda, hodinu popoludní,“ dodala. Čas, kedy schôdzu viesť nebude, bude tráviť v kancelárií, kde má zriadený aj kútik pre syna.


Syna Jakuba porodila 1. septembra, na Deň Ústavy SR. Pár dní predtým sa Nicholsonová ešte zúčastnila rokovania poslaneckého grémia. Podľa jej vyjadrení Danko žiadal od nej písomnú záruku, podľa ktorej sa zaviaže stíhať svoju funkciu naplno aj po pôrode. K situácii sa vyjadrila na svojom blogu a Dankovi napísala aj otvorený list. Uviedla v ňom, že celá jej rodina je pripravená pomáhať jej bezprostredne po pôrode tak, aby vedela skĺbiť rodinné a pracovné povinnosti. Na materskú dovolenku nepôjde Nicholsonová, ale jej manžel. Danko jej tiež odpovedal v otvorenom liste. Požiadal ju, aby neklamala a odkázal jej, že dvere na jeho kancelárii sú vždy otvorené a privítal by radšej osobné stretnutie ako otvorené listy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies