Nichelle Nichols sa zapojí do projektu NASA

NETKY.SK • 4 August 2015, 10:55 • 2 min
Nichelle Nichols sa zapojí do projektu NASA

LOS ANGELES - Americká herečka Nichelle Nichols sa zapojí do projektu SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy) amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA).

slovakia

left justify in out

Osemdesiatdvaročná rodáčka zo štátu Illinois, známa ako Uhura zo seriálu a filmov Star Trek, by mala byť na palube špeciálne upraveného lietadla Boeing 747, ktoré vezie teleskop určený na skúmanie zemskej atmosféry či komét. Let by sa mal konať 15. septembra.


"SOFIA, bohužiaľ, nelieta do vesmíru. Je to lietajúce observatórium, mohutný teleskop v 747-čke lietajúcej tak vysoko, ako je to možné," uviedla herečka, ktorá si podobný projekt vyskúšala už v roku 1977. "SOFIA patrí už k druhej generácii lietajúcich observatórií. Prvou bolo Kuiperovo lietajúce observatórium, ktoré začalo lietať v polovici 70. rokov minulého storočia. Je to úžasný zážitok. Umožní vám to úplne iný pohľad ako zo Zeme," dodala.


Grace Dell Nichols, známa ako Nichelle Nichols, je herečka a speváčka. Slávu jej prinieslo stvárnenie poručíčky Nyoty Uhury v sci-fi seriáli a následných filmoch o vesmírnej lodi USS Enterprise. Bola jednou z prvých Afroameričaniek, ktorá získala hlavnú úlohu v televízii. Okrem toho ju považujú za prvú Afroameričanku, ktorá sa na televíznych obrazovkách pobozkala s belochom. Nichols si zahrala aj vo filmoch ako napríklad Tirák Turner (1974), Tajomný les (1986), Snežní psi (2002), Tru Loved (2008) či Lady Magdalene's (2008). Nahovorila aj viacero postáv v animovaných seriáloch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies