Nič pre ľudí s arachnofóbiou: Z filadelfského múzea zmizlo 7-tisíc živých pavúkov!

NETKY.SK • 14 September 2018, 13:38 • 2 min
Nič pre ľudí s arachnofóbiou: Z filadelfského múzea zmizlo 7-tisíc živých pavúkov!

Kam sa podelo 7-tisíc článkonožcov? To zatiaľ nikto nevie...

slovakia

left justify in out

Zdá sa však, že sa nerozhodli svoje terária opustiť dobrovoľne. Ako dokazujú zábery z bezpečnostných kamier, prsty v tom majú niekoľkí zamestnanci múzea, ktorí sú na záznamoch prichytení pri krádeži živočíchov.

 

Medzi ukradnutými tvormi sú pavúky aj škorpióny, z ktorých mnohé sú jedovaté. Múzeu takouto bizarnou krádežou vznikla škoda 50-tisíc dolárov. Napriek tomu, že riaditeľ John Cambridge do problému pôvodne nechcel zapájať vyšetrovateľov z polície, situácia si to nakoniec vyžiadala. Pôvodne si totiž myslel, že bude postačujúce, keď osloví jednotlivých páchateľov osobne a požiada ich, aby pavúkov vrátili. Zrejme to však nevyšlo tak, ako predpokladal.

 

Pre ľudí, ktorí sa chovom hmyzu nezaoberajú môže byť podobná krádež nepochopiteľná, no ide o veľmi lukratívnu sféru a predajom takéhoto počtu článkonožcov by si páchatelia vedeli pekne privyrobiť. Je teda jasné, že ich čin mal finančný motív.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies