Nibaliho vylúčili z Vuelty, držal sa mechanického vozidla

NETKY.SK • 24 August 2015, 07:54 • 2 min
Nibaliho vylúčili z Vuelty, držal sa mechanického vozidla

CAMINITO DEL REY - Talianskeho cyklistu Vincenza Nibaliho vylúčili z pretekov Grand Tour Vuelta a Espaňa, víťaz vlaňajšej Tour de France sa údajne držal mechanického vozidla svojho tímu po hromadnom páde asi 30 kilometrov pred cieľom nedeľňajšej 2. etapy.

slovakia

left justify in out

Podľa organizátorov si 30-ročný jazdec Astany počínal v rozpore s pravidlami, do pádu sa zaplietli asi dve tretiny pelotónu, medzi nimi aj Slovák Peter Sagan. Nibali musel čakať asi minútu na nový bicykel a televízne zábery odhalili, že sa niekoľko metrov držal svojho vozidla, aby mu pomohlo k návratu do čelných pozícií. Rodák z Messiny napokon zaostal takmer o minútu a pol za víťazným Kolumbijčanom Estebanom Chavesom. Nibali je víťazom všetkých troch Grand Tour, Vueltu ovládol v roku 2010. Na Giro d'Italia sa radoval o tri roky neskôr a hetrik zavŕšil vlani na Tour de France.


V pondelok je na programe 3. etapa z Mijasu do Málagy s dĺžkou 158,4 km a mali by sa v nej presadiť šprintéri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies