NHL: Zo súboja Crosbyho s Ovečkinom vyšiel víťazne kapitán Pittsburghu

NETKY.SK • 28 Apríl 2017, 09:07 • 2 min
NHL: Zo súboja Crosbyho s Ovečkinom vyšiel víťazne kapitán Pittsburghu

NEW YORK - Hokejisti Pittsburghu triumfovali v noci na piatok v prvom dueli semifinále Východnej konferencie NHL na ľade Washingtonu 3:2 a ujali sa vedenia v sérii. Z mikrosúboja Alexander Ovečkin - Sidney Crosby vyšiel na úvod víťazne kapitán hostí, ktorý sa pod výhru obhajcu Stanleyho pohára podpísal dvoma gólmi v priebehu 52 sekúnd.

slovakia

left justify in out

Domáci kanonier Ovečkin zaznamenal jeden presný zásah. "Tučniaci" síce stratili v zápase dvojgólový náskok, napokon však uspeli na ľade víťaza základnej časti, o ich triumfe rozhodol gól Nicka Bonina z 53. minúty.

 

"Zvíťaziť hneď v prvom zápase na ľade súpera je vynikajúce a budeme sa snažiť zopakovať tento scenár aj v druhom zápase," povedal pre oficiálnu webstránku ligy strelec víťazného zásahu Bonino. Hoci "Caps" svojho súpera prestrieľali 35:21, na víťazstvo to nestačilo. "Mali sme množstvo príležitostí, ale pre úspech sme toho neurobili dosť," konštatoval tréner Washingtonu Barry Trotz.

 

Ostro sledovaný súboj kapitánov a najväčších hviezd tímov dopadol tentokrát lepšie pre Crosbyho, ktorý za svoje dva zásahy ďakoval spoluhráčovi Hörnqvistovi: "Patrick má na oboch góloch veľkú zásluhu. Pri prvom góle vybojoval skvelou prácou puk a následne mi Jake (Guentzel - pozn. red.) ponúkol skvelú prihrávku v prečíslení. Pri druhom ma našiel voľného pred bránkou."

 

Pred druhým zápasom série dvíha Ovečkin varovný prst. "Nebude to ľahké. Penguins sú obhajcovia Stanleyho pohára, takže musíme diktovať tempo hry od začiatku až do konca." Ruský krídelník nazbieral v 14 zápasoch play off proti "tučniakom" 22 bodov za 11 gólov a rovnaký počet asistencií, Crosby nazbieral v rovnakom počte duelov 17 bodov (10+7).

 

V druhom konferenčnom semifinále Ottawa zdolala doma New York Rangers 2:1 a v sérii 2. kola play off vedie 1:0. Víťazný gól Senators strelil v 56. minúte švédsky obranca Erik Karlsson, ktorý prekvapil krajana Henrika Lundqvista strelou od mantinelu z bránkovej čiary.

 

Brankár Rangers však predtým predviedol niekoľko skvelých zákrokov, tým vrcholným bol "zázračný" zásah v prvej tretine, keď znemožnil strelenie gólu Markovi Stoneovi. Útočník domácich mieril puk do odkrytej časti bránky, Lundqvist sa však stihol presunúť a zachrániť svoj tím.

 

"Taký je život brankára. Urobil som v zápase asi sto dobrých rozhodnutí, možno aj viac. Tie ale musíte robiť aj vtedy, keď nevidíte puk a potom treba len čakať," povedal nešťastný Lundqvist. Pre Karlssona to bol prvý víťazný gól v play off po odohraných 36 zápasoch.

 

"Senátori" sa v sérii proti Rangers musia podľa obrancu Marca Methota vyrovnať najmä s rýchlosťou hráčov súpera. V prvom súboji to zvládli, čo po zápase vyzdvihol aj strelec víťazného gólu. "Musíme hrať aj my tak rýchlo, ako to pôjde. Musíme to robiť rovnako ako náš súper. Teda posúvať si puky čo najrýchlejšie," dodal Karlsson.

 

2. kolo play off NHL /na štyri víťazstvá/

prvé zápasy semifinále Východnej konferencie - sumáre

 

OTTAWA SENATORS - NEW YORK RANGERS 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 39. Dzingel (Burrows, Turris), 55. Karlsson (Hoffman, Methot) - 28. McDonagh (Zuccarello, Bučnevič). Brankári: Anderson - Lundqvist, strely na bránku: 43:35, 16.744 divákov.

/stav série: 1:0/

 

WASHINGTON CAPITALS - PITTSBURGH PENGUINS 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Góly: 39. Ovečkin (Eller, Oshie), 49. Kuznecov (Niskanen) - 21. Crosby (Guentzel, Hörnqvist), 22. Crosby (Hörnqvist, Määttä), 53. Bonino (Wilson, Schultz). Brankári: Holtby - Fleury, strely na bránku: 35:21, 18.506 divákov.

/stav série: 0:1/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies