NHL: Zmeny vo Philadelphii, Hextall novým generálnym manažérom

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 08:26 • 2 min
NHL: Zmeny vo Philadelphii, Hextall novým generálnym manažérom

PHILADELPHIA - Novým generálnym manažérom klubu zámorskej hokejovej NHL Philadelphia Flyers sa v stredu stal Ron Hextall, ktorý v tomto tíme pôsobil ako asistent doterajšieho GM - Paula Holmgrena. Ten sa posunie na pozíciu tímového prezidenta.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatročný bývalý kanadský brankár sa preslávil práve v drese "letcov," vo Philadelphii odchytal dovedna 11 sezón. Hextall je lídrom organizácie v počte odohraných zápasov (489) i víťazstiev (240). S pennsylvánskym mužstvom to v sezóne 1986/1987 dotiahol do finále Stanleyho pohára, v tom ročníku získal trofej pre najlepšieho brankára aj najužitočnejšieho hráča play-off. Od roku 2006 bol asistentom generálneho manažéra Los Angeles Kings, od leta 2013 zastával rovnakú pozíciu vo Philadelphii. V oboch kluboch zodpovedal aj za chod ich farmárskych tímov v AHL. 

 

"Nesmierne sa teším z tejto príležitosti. Spoločne s Paulom budeme pracovať na najvyššom cieli, zisku Stanleyho pohára," citoval nového generálneho manažéra Hextalla server TSN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies