NHL: Zaripov aj napriek dopingovému trestu dostal zelenú, môže si tak hľadať klub v zámorí

NETKY.SK • 29 August 2017, 09:57 • 2 min
NHL: Zaripov aj napriek dopingovému trestu dostal zelenú, môže si tak hľadať klub v zámorí

NEW YORK - Ruský hokejový útočník Danis Zaripov dostal v zámorí zelenú a môže si hľadať zamestnávateľa spomedzi klubov NHL.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) i KHL mu pritom udelili trest za doping do roku 2019. Tridsaťšesťročný Zaripov odkázal prostredníctvom svojho agenta Dana Milsteina, že sa teší na to, že bude hrať v Severnej Amerike a že bude pokračovať v snahe zrušiť svoj trest na Športovom arbitrážnom súde (CAS).

 

V zámorí chce podpísať ročný kontrakt. Vedenie NHL svoje rozhodnutie odôvodnilo tým, že podľa jej pravidiel by Zaripov nedostal trest a pomohol mu aj fakt, že sa snaží dokázať svoju nevinu.

 

Zaripov mal počas sezóny 2016/17 pozitívny test na neidentifikované látky vrátane stimulantu a zakázaného diuretika. IIHF ho následne potrestala a AK Bars Kazaň s ním zrušil kontrakt. Uplynulé štyri sezóny pôsobil v Metallurgu Magnitogorsk, predtým hral dlhé roky za Kazaň.

 

V KHL odohral dokopy 476 duelov základnej časti s bilanciou 199 gólov a 252 asistencií. V 127 zápasoch play off pridal 114 bodov (55+59). Štyrikrát vyhral Gagarinov pohár, trikrát zlato z MS a množstvo individuálnych ocenení. Predstavil sa aj na ZOH 2010.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies