NHL: Zápas hviezd vyhral Halákov tím, Slovák mal 60 % úspešnosť

NETKY.SK • 26 Január 2015, 07:27 • 2 min
NHL: Zápas hviezd vyhral Halákov tím, Slovák mal 60 % úspešnosť

COLUMBUS - Hokejisti tímu zostaveného Jonathanom Toewsom zvíťazili v nedeľňajšom exhibičnom Zápase hviezd zámorskej NHL v Columbuse nad výberom Nicka Foligna 17:12.

slovakia

left justify in out

V drese víťazov sa tešil aj slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý nastúpil v tretej tretine a inkasoval štyri góly z desiatich striel súperov. Halák mal 60 % úspešnosť zákrokov v exhibícii, v ktorej sa prakticky nebránilo, na ľade bolo množstvo priestoru, chýbali osobné súboje, útoky dominovali nad obranami a hráči sa predovšetkým dobre bavili. Oslavu gólov tímu útočníka Columbusu Foligna sprevádzal výstrel z dela. Za najužitočnejšieho hráča stretnutia určili Ryana Johansena z Columbusu Blue Jackets, ktorý nazbieral štyri body za dva góly a rovnaký počet asistencií. "Po tomto víkende určite stúpne moje sebavedomie. Bol som veľmi šťastný, keď som sa dozvedel, že som sa dostal do výberu pre Zápas hviezd. Radosť po dnešku je dvojnásobná. Moje sebavedomie však nemôže vyskočiť veľmi vysoko, musí zostať normálne. Na tento víkend si bude pamätať veľmi dlho," skonštatoval podľa NHL.com Johansen. 

 

Najlepším strelcom Zápasu hviezd 2015 sa stal John Tavares z New Yorku Islanders, autor štyroch presných zásahov. Čech Jakub Voráček z Philadelphie, ktorý v Columbuse hrával v rokoch 2008 až 2011, dosiahol šesť kanadských bodov za hetrik a tri asistencie. Päť bodov si v tíme Toewsa pripísali aj Patrice Bergeron z Bostonu (1+4) i samotný kapitán mužstva z Chicaga (1+4). Každý korčuliar z víťazného družstva mal minimálne jeden kanadský bod. Na opačnej strane po tri kanadské body zaznamenali Patrick Kane, Steven Stamkos, Claude Giroux a Alexander Ovečkin. "Bol to skvelý víkend. Som hrdý na naše mesto, ukázalo, aký je v ňom hokej dôležitý. Fanúšikovia boli skvelí, hráči sme sa výborne zabavili. Hral som v útoku s Alexandrom Ovečkinom. Bolo to trocha divoké, ale je to skvelý chlapík, nie iba výnimočný hokejista," skonštatoval Foligno. 

 

Tím Jonathana Toewsa položil základ víťazstva v druhej tretine, ktorú vyhral 7:4. So siedmimi gólmi vyrovnali Toewsovci rekord v počte zásahov v jednej dvadsaťminútovke v podobných exhibíciách NHL. Brankár Pittsburghu Marc-Andre Fleury mal v druhej tretine len 56,2 % úspešnosť zákrokov. Toewsovci vrátili Folignovcom prehru zo sobotňajších súťaží zručnosti. 

 

V Columbuse prekonali viacero rekordov Zápasov hviezd NHL. Padlo najviac gólov v histórii týchto exhibícií - 29. Doterajší rekord držal súboj medzi Severnou Amerikou a výberom sveta (14:12), ktorý sa v roku 2001 konal v Denveri. Krídelník Jakub Voráček vyrovnal šesťbodové doterajšie maximum v jednom stretnutí, ktoré od roku 1988 držal Mario Lemieux. "Myslím, že medzi Voráčkom a Lemieuxom je veľký rozdiel. Nemôžu sa porovnávať. Ja som mal dnes tri druhé asistencie," priznal skromne Voráček. John Tavares sa stal šiestym hráčom histórie, ktorý v jednom dueli dal štyri góly. Dostal sa do elitnej spoločnosti Wayna Gretzkého, Maria Lemieuxa, Vincenta Damphoussa, Mikea Gartnera a Danyho Heatleyho. "Koho som napodobnil? Aj Gretzkého a Lemieuxa? Veď to dvaja najlepší hráči histórie. Je to neuveriteľné," cituje web exhibície Tavaresa. 

 

Do súboja nezasiahol pre zranenie v dolnej časti tela Tyler Johnson z Tampy Bay. Na budúci rok by sa Zápas hviezd mal uskutočniť v Nashville. 

Výsledok - Zápas hviezd hokejovej NHL v Columbuse: 
Team Foligno - Team Toews 12:17 (4:4, 4:7, 4:6) 
Góly: 4. R. Vrbata (Nugent-Hopkins), 12. Johansen (Foligno, Shattenkirk), 15. Shattenkirk (Nugent-Hopkins, R. Vrbata), 17. Johansen (Ovečkin, Byfuglien), 21. Giroux (P. Kane), 23. Stamkos (Keith), 32. Foligno (Johansen, Ovečkin), 37. Stamkos (Ryan), 43. P. Kane (Giroux, Doughty), 49. Ryan (Stamkos, Ekman-Larsson), 54. P. Kane (Burns, Giroux), 59. Burns (Ovečkin, Johansen) - 7. Getzlaf (Tarasenko, Faulk), 10. Voráček (Toews, Ekblad), 13. P. Bergeron (Seguin, Eliáš), 20. Tavares (P. Bergeron, Ekblad), 21. R. Suter (Tarasenko, Seguin), 22. Seguin (Getzlaf, Tarasenko), 25. Rick Nash (Toews, Voráček), 26. F. Forsberg (Gaudreau, Eliáš), 29. Tavares (P. Bergeron, Faulk), 30. Voráček (Toews, Ekblad), 39. Tavares (P. Bergeron), 42. Rick Nash (Giordano, Voráček), 47. Tavares (P. Bergeron, Seabrook), 48. Voráček (Toews, Ekblad), 50. Seguin (Tarasenko, S. Weber), 55. Toews (R. Suter), 57. F. Forsberg (Gaudreau, Voráček) 

 



Zostavy: 
Team Foligno: Price (21. Fleury, 41. Elliott) - Doughty, Keith, Byfuglien, Ekman-Larsson, Burns, Shattenkirk - Foligno, Johansen, Ovečkin - P. Kane, Kessel, Giroux - Ryan, Stamkos, Kopitar - R. Vrbata, Nugent-Hopkins, Girgensons 
Team Toews: Luongo (21. Crawford, 41. HALÁK) - R. Suter, S. Weber, Seabrook, Giordano, Faulk, Ekblad - Getzlaf, Toews, Rick Nash - Voráček, Tavares, Seguin - Tarasenko, P. Bergeron, Eliáš - Gaudreau, F. Forsberg




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona