NHL: Začiatok sezóny v nedohľadne, pokrok nepriniesli ani mediátori

NETKY.SK • 30 November 2012, 08:12 • 2 min
NHL: Začiatok sezóny v nedohľadne, pokrok nepriniesli ani mediátori

NHL Začiatok sezóny v nedohľadne, pokrok nepriniesli ani mediátori - Hokej Začiatok novej sezóny zámorskej hokejovej NHL je v nedohľadne. Pokrok v rokovaniach medzi vedením súťaže a hráčskou asociáciou NHLPA o novej kolektívnej zmluve totiž nepriniesla an

slovakia

left justify in out

img

Začiatok novej sezóny zámorskej hokejovej NHL je v nedohľadne. Pokrok v rokovaniach medzi vedením súťaže a hráčskou asociáciou NHLPA o novej kolektívnej zmluve totiž nepriniesla ani trojica federálnych sprostredkovateľov - mediátorov.
      "Mediátori strávili s predstaviteľmi oboch strán za rokovacím stolom niekoľko hodín, no neprišlo k žiadnemu konsenzu ani k blíženiu názorov. Sme sklamaní, že rokovania neboli úspešné," povedal pre agentúru Reuters zástupca šéfa NHL Bill Daly. Pre výluku zrušili od septembra už 34 percent zápasov základnej časti, neuskutoční sa ani novoročná klasika pod holým nebom.
      Fanúšikovia NHL si veľa sľubovali od riaditeľa federálneho zmierovacieho úradu (FMCS) Georgea H. Cohena, ktorý sa pred rokom v úlohe mediátora angažoval pri rokovaniach o novej kolektívnej zmluve a ukončení výluky v basketbalovej NBA. V lete pomohol vyriešiť spory rozhodcov s vedením ligy amerického futbalu NFL. V minulosti tiež pracoval ako poradca NHLPA, teraz však k rokovaniu s vedením NHL a hráčskou asociáciou menoval svojho zástupcu Scota L. Beckenbaugha, Johna Seeneyho a Guya Serotu. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona