NHL: Yan Šťastný zabojuje o návrat do profiligy, Blues ho pozvali na skúšku

NETKY.SK • 9 September 2016, 09:35 • 2 min
NHL: Yan Šťastný zabojuje o návrat do profiligy, Blues ho pozvali na skúšku

ST.LOUIS - Americký hokejista slovenského pôvodu Yan Šťastný sa pokúsi o návrat do zámorskej NHL. Syn legendárneho Petra Šťastného podpísal skúšobný kontrakt s klubom St. Louis Blues, v ktorom už pôsobil v rokoch 2008-2010. Informovala o tom torontská rozhlasová stanica TSN 1050.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný útočník sa pokúsi v prípravnom kempe "bluesmanov" zaujať svojou hrou a vybojovať si riadnu profiligovú zmluvu. Yan Šťastný prežil v St. Louis časť svojho detstva v čase, keď za Blues hrával jeho otec. Narodil sa v kanadskom Quebecu, s rodinou sa presťahoval do St. Louis v roku 1995. V mužstve aktuálne pôsobí aj jeho brat Paul, ktorý patrí k hlavným útočným oporám Blues.

 

Yan Šťastný okrem St. Louis pôsobil aj v Edmontone Oilers a Bostone Bruins, na konte má dokopy 91 profiligových štartov s bilanciou šesť gólov a 10 asistencií.

 

Od svojho odchodu z NHL v roku 2010 vymenil Yan Šťastný dresy štyroch európskych klubov. Hral za CSKA Moskva v KHL, nemecký Norimberg, švédsku Moru a naposledy obliekal dres tímu Schwenninger Wild Wings, kde v 38 stretnutiach DEL nazbieral 20 bodov (10+10). Takisto reprezentoval USA na troch svetových šampionátoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies