NHL: Winnipeg povolal Daňa, debut v drese Jets by mal absolvovať v Pittsburghu

NETKY.SK • 27 Február 2016, 10:23 • 2 min
NHL: Winnipeg povolal Daňa, debut v drese Jets by mal absolvovať v Pittsburghu

PITTSBURGH - Zámorský hokejový klub NHL Winnipeg Jets povolal svoju novú akvizíciu Marka Daňa do prvého tímu. Slovenský útočník sa už podľa tsn.ca zapojil do tréningu s Jets a v sobotu by mal absolvovať debut v novom drese na ľade Pittsburghu Penguins. Jets zároveň oznámili, že Daňo bude nosiť číslo 56.

slovakia

left justify in out

Winnipeg získal mladého Slováka z Chicaga Blackhawks, keď za neho poslal "jastrabom" kapitána Andrewa Ladda, ďalšieho krídelníka Matta Frasera a obrancu Jaya Harrisona. Winnipeg okrem Daňa získal právo výberu v prvom kole tohtoročného draftu.

 

Daňa si v 1. kole draftu v roku 2013 vybral Columbus. Deviateho októbra 2014 talentovaný slovenský hokejista debutoval v profilige v zápase Blue Jackets proti Buffalu Sabres. Koncom júna 2015 ho Columbus vymenil do Chicaga.

 

Začiatkom októbra minulého roka ho vedenie "jastrabov" poslalo na farmu do tímu AHL Rockhord IceHogs. Ladd už v Chicagu pôsobil v rokoch 2007-2010.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona