NHL: Winnipeg otočil z 0:4 na 5:4, Laine s hetrikom

NETKY.SK • 20 Október 2016, 08:08 • 2 min
NHL: Winnipeg otočil z 0:4 na 5:4, Laine s hetrikom

NEW YORK - Hokejisti Toronta trestuhodne premárnili štvorgólový náskok z 27. min a podľahli vo Winnipegu 4:5 po predĺžení v stredajšom strhujúcom zápase severoamerickej NHL.

slovakia

left justify in out

Parádny obrat režíroval a rozhodujúcim zásahom aj zavŕšil 18-ročný fínsky útočník Patrik Laine, ktorý vo svojom štvrtom stretnutí v najlepšej lige sveta dosiahol prvý hetrik. Slovenský obranca Maple Leafs Martin Marinčin odohral 24:47 min, neujala sa nijaká z jeho piatich striel a skončil s dvoma mínuskami. Duel bol prvým mikrosúbojom draftovej dvojky 2016 Laineho s jednotkou Austonom Matthewsom. "V prvom rade si myslím, že zápas nemal dospieť až do predĺženia. Niečo napravíme a zameriame sa na ďalší zápas v Minnesote," skonštatoval Matthews, ktorý v stretnutí raz asistoval. "Prvé dve tretiny sme hrali veľmi zle, vrátane mňa. Netuším prečo. Nesmieme dovoliť súperovi streliť štyri góly a potom začať hrať. Tretia tretina bola z našej strany jednoducho úžasná," hovoril Laine.

Brankár hosťujúceho Detroitu Jimmy Howard síce inkasoval už v 69. sekunde z hokejky Miku Zibanejada, ale z rýchleho gólu sa otriasol a zneškodnil všetky zostávajúce pokusy vrátane viacerých tutoviek v podaní hráčov domáceho tímu New York Rangers. Tridsaťdvaročný Američan sa napokon 32 úspešnými zásahmi podpísal pod víťazstvo 2:1, o obrat v Madison Square Garden sa postarali útočníci Thomas Vanek v 27. min a Drew Miller rozhodujúcim zásahom v 59. sekunde poslednej tretiny. "Myslím si, že to bol Jimmyho zápas. Predviedol jeden z najlepších výkonov, ktoré som kedy videl u brankára na akejkoľvek úrovni," skonštatoval podľa nhl.com tréner Jeff Blashill. Howardov náprotivok Henrik Lundqvist pochytal 16 striel vrátane piatich pokusov slovenského útočníka Tomáša Tatara, ktorý strávil na ľade 17:16 min. Domáci útočník Chris Kreider asistoval pri jedinom góle "jazdcov" a bodoval aj vo štvrtom dueli novej sezóny (3+4).

Sumáre:

New York Rangers - Detroit 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Góly: 2. Zibanejad (McDonagh, Kreider) - 27. Vanek (Nielsen, M. Green), 41. D. Miller (Glendening)
Tomáš Tatar (Detroit) 17:16 min, 5 striel, 3 "hity", 2 zblokované strely

Winnipeg - Toronto 5:4 po predĺžení (0:2, 1:2, 3:0 - 1:0)
Góly: 34. T. Myers (Scheifele, Matthias), 41. Laine (Byfuglien, Scheifele), 47. Scheifele (Morrissey, Stafford), 60. Laine (Ehlers), 63. Laine (Byfuglien) - 7. Carrick (J. van Riemsdyk, Marner), 17. Kadri (Rielly, M. Michálek), 27. W. Nylander (Matthews, Zajcev), 27. Kadri (W. Nylander, L. Komarov)
Martin Marinčin (Toronto) 24:47 min, 5 striel, -2 body

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies