NHL: Widemanov prípad za napadnutie rozhodcu pôjde na arbitráž

NETKY.SK • 24 Február 2016, 09:08 • 2 min
NHL: Widemanov prípad za napadnutie rozhodcu pôjde na arbitráž

NEW YORK - Prípad obrancu Calgary Flames Denisa Widemana s trestom na 20 zápasov za napadnutie rozhodcu v hokejovej NHL pôjde na arbitráž.

slovakia

left justify in out

Na túto inštanciu sa obrátila hráčska asociácia NHLPA po tom, ako komisár NHL Gary Bettman potvrdil dištanc. Odvolanie bude riešiť newyorský arbitrážny sudca James Oldham. Wideman 27. januára v zápase s Nashvillom otrasený zo súboja mieril z vlastného obranného pásma na striedačku.

 

Pri červenej poliacej čiare sa mu do cesty priplietol čiarový arbiter Don Henderson a namiesto toho, aby sa mu hráč vyhol, nekompromisne ho poslal na ľad krosčekom. Svoj zákrok ospravedlňoval tým, že mal bolesti a snažil sa čo najskôr dostať na lavičku.

 

"Nevidím dôvod na zníženie trestu, a to najmä vzhľadom na závažnosť konania. Znepokojuje ma však absolútna neochota pána Widemana prijať zodpovednosť za svoje činy," komentoval Bettman potvrdenie druhého najvyššieho trestu v novodobej histórii súťaže uloženého za napadnutie rozhodcu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies