NHL: Washington zničil Philadelphiu v presilovkách, vedie 3:0

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 08:18 • 2 min
NHL: Washington zničil Philadelphiu v presilovkách, vedie 3:0

NEW YORK - Hokejisti Washingtonu využili v pondelňajšom treťom zápase štvrťfinále play-off Východnej konferencie NHL na ľade Philadelphie až päť z deviatich presilových hier a jednoznačným víťazstvom 6:1 zvýšili svoj náskok v sérii už na 3:0. V stredu vo Wells Fargo Center môžu spečatiť svoj očakávaný prienik do druhého kola.

slovakia

left justify in out

Alexander Ovečkin v pondelok pridal ku dvom gólom aj asistenciu, na konte má už 74 kanadských bodov vo vyraďovacej časti, čo je najviac v histórii Capitals. Dale Hunter ich nazbieral o dva menej. "Je skvelý pocit viesť 3:0 na zápasy. Vedeli sme, že to bude náročné. Keď sme však v úvode tretej tretiny pridali tretí gól, nikto na lavičke už nepochyboval, že súper už nemá šancu na zvrat. Hrali sme solídne, nerobili sme nijaké chyby. Veľké víťazstvo," poznamenal ruský kanonier.

Flyers v nezávideniahodnej situácii neskladajú zbrane, ale ak neprestanú byť vylučovaní, bezpodmienečne musia zlepšiť hru v oslabení. Veď v sérii s Washingtonom inkasovali až osemkrát zo sedemnástich prípadov v početnej nevýhode. "Neutekáme z boja. Od zajtra sa pustíme do práce, naostatok, ako počas celého ročníka. Pripravíme sa, aby sme o dva dni boli schopní zvíťaziť," vraví tréner Dave Hakstol.

Prerušenie šnúry siedmich prehier Minnesoty siahajúcej ešte do konca základnej časti prišlo v pravý čas. Wild prekonali nevydarený úvod domáceho tretieho zápasu štvrťfinále Západnej konferencie proti Dallasu a víťazstvom 5:3 znížili v sérii na 1:2. Hosťujúci Patrick Sharp udrel v prvej päťminútovke dvakrát, prvý raz už v 26. sekunde, "divosi" sa však z oboch zásahov otriasli. Štyri gólmi dokonale otočili vývoj, Jason Pominville pridal v čase 58:46 min rozhodujúci piaty zásah.

Štvrťfinále play-off NHL - pondelok (hrá sa na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Philadelphia - Washington 1:6 (1:1, 0:1, 0:4) - stav série 0:3
Góly: 1. Raffl (Manning, Gagner) - 5. M. Johansson (Carlson, Nicklas Bäckström), 29. Ovečkin (Nicklas Bäckström, Oshie), 42. Kuznecov (J. Williams, Holtby), 48. Carlson (Ovečkin, J. Williams), 55. Ovečkin (Carlson, Oshie), 59. Beagle (Schmidt, Orlov)
 

 

ZÁPADNÁ KONFERENCIA


Minnesota - Dallas 5:3 (1:2, 2:0, 2:1) - stav série 1:2
Góly: 20. Porter (Haula, Brodin), 27. Haula (Pominville, Niederreiter), 40. Pominville (Niederreiter, Dumba), 27. M. Koivu (Spurgeon, Coyle), 59. Pominville - 1. Sharp (Goligoski), 5. Sharp (Eakin, Jamie Benn), 54. Sceviour (Demers, Fiddler)

San Jose - Los Angeles 1:2 po predĺžení (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1) - stav série 2:1
Góly: 1. J. Thornton (Hertl) - 9. Kopitar (Lucic, Muzzin), 64. Pearson (D. Brown, Lecavalier)
Marián Gáborík (LA) 17:21 min, 0 striel, 2 tr. min 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies