NHL: Washington vymenil práva na Haláka do Islanders

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 20:39 • 2 min
NHL: Washington vymenil práva na Haláka do Islanders

ARLINGTON - Klub zámorskej hokejovej NHL Washington Capitals vymenil práva na slovenského brankára Jaroslava Haláka do tímu New York Islanders v rámci výmeny za právo výberu v štvrtom kole tohtoročného draftu.

slovakia

left justify in out

Z pohľadu slovenského gólmana je to iba formálny krok, keďže sa mu končí 30. júna zmluva. Islanders však môžu s ním rokovať o novom kontrakte a môžu si ho upísať dlhodobejšie. Po 1. júli v prípade nedohody s ostrovanmi môže rokovať so všetkými tridsiatimi klubmi NHL.

 

Dvadsaťosemročný Halák začal sezónu 2013/2014 v St. Louis, Blues ho potom v závere februára vymenili do Buffala, odkiaľ bez odohraného zápasu putoval do Washingtonu. Celkovo odchytal v ročníku 52 stretnutí, v ktorých inkasoval v priemere 2,38 gólu a mal 91,8 % úspešnosť zákrokov. Bratislavský rodák už počas sezóny avizoval, že nepredĺži zmluvu s Capitals a stane sa 1. júla voľným hráčom. V NHL chytá od sezóny 2006/2007 a do St. Louis odišiel pred ročníkom 2010/2011 z Montrealu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona