NHL: Washington s Fehérvárym zvíťazil nad Chicagom, Carolina má isté play off

NETKY.SK • 24 Marec 2023, 9:15 • 2 min
NHL: Washington s Fehérvárym zvíťazil nad Chicagom, Carolina má isté play off

NEW YORK - Hokejisti Washingtonu Capitals vyhrali v noci na piatok v zámorskej NHL nad Chicagom Blackhawks vysoko 6:1. Za domácich nastúpil v prvej formácii aj slovenský obranca Martin Fehérváry. Jeho krajan Erik Černák zaznamenal s Tampou Bay prehru 2:7 na ľade Ottawy. Druhým tímom s miestenkou v play off sa stala Carolina po tom, ako hokejisti Floridy prehrali s Torontom 2:6.

slovakia

left justify in out

Capitals získali dôležité body v boji o voľnú kartu vo Východnej konferencii. Jeden gól a asistenciu si za nich pripísal John Carlson, ktorý nastúpil po troch mesiacoch. Fehérváry bol na ľade 19 minút a 11 sekúnd, stretnutie skončil s jedným plusovým bodom, raz vystrelil na bránku, rozdal jeden hit a raz aj zablokoval strelu.

 

img

 

Jednobodový stratu na Washington si udržala Ottawa, ktorá má jedno stretnutie k dobru. K jej triumfu prispel Alex DeBrincat dvoma gólmi a asistenciou. Tampe patrí v Atlantickej divízii tretie postupové miesto a na štvrtú Floridu má náskok jedenásť bodov. Zároveň však odohrala najviac zápasov z ôsmich tímov v tabuľke a proti Ottawe prehrala tretíkrát za sebou. Černák strávil na ľade 18:11 minúty, vyslal tri strely na bránku, rozdal jeden hit a zablokoval dve strely.

 

New York Rangers triumfovali na ľade Caroliny 2:1. V ich bránke bol Igor Šesťorkin, ktorému kryl chrbát Slovák Jaroslav Halák. O triumfe "jazdcov" na ľade vedúceho tímu Metropolitnej divízie rozhodol v záverečnom dejstve Adam Fox. New Yorku patrí v divízii tretie miesto so stratou štyroch bodov na New Jersey, ktoré má zápas k dobru, no ťahá nepriaznivú sériu. Hurricanes majú napriek prehre isté miesto v play off – vo Východnej konferencii určite získajú voľnú kartu, keďže deviata Florida prehrala s Torontom 2:6. "Panterom" zostáva odohrať desať zápasov a na Carolinu strácajú 21 bodov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona