NHL: Washington s Fehérvárym "vynuloval" Arizonu, Tampa prehrala v Edmontone

NETKY.SK • 20 Január 2023, 09:21 • 2 min
NHL: Washington s Fehérvárym "vynuloval" Arizonu, Tampa prehrala v Edmontone

NEW YORK - Hokejisti Washingtonu v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym vyhrali v zámorskej NHL na ľade Arizony 4:0. Čisté konto s 26 zákrokmi si proti svojmu bývalému klubu pripísal Darcy Kuemper.

slovakia

left justify in out

Ďalší slovenský zadák Erik Černák mal "plusku", no Tampa Bay prehrala v Edmontone 3:5. Nebodoval ani Tomáš Tatar, jeho New Jersey podľahlo v Seattli 3:4 po predĺžení. Washington vyhral desať z uplynulých 11 duelov na štadiónoch súperov. Dva góly v Arizone zaznamenal Dylan Strome, do streleckej listiny sa zapísali aj Sonny Milano a Tom Wilson. Fehérváry nebodoval, odohral 16:48 min s jednou strelou, tromi "hitmi" a dvojminútovým trestom na konci druhej periódy za držanie. Päťzápasovú šnúru víťazstiev prerušila Tampa Bay, keď na ľade Edmontonu podľahla 3:5. Dvoma gólmi sa v drese domácich prezentoval Zach Hyman, po góle a asistencii zaznamenali Connor McDavid i Leon Draisaitl. Tampe nepomohli ani dva body (1+1) Braydena Pointa, jeho slovenský spoluhráč Erik Černák strávil na ľade 20:39 min s plusovým bodom, dvoma bodyčekmi a dvoma zblokovanými strelami.

 

 

img

 

Hráči New Jersey nenadviazali na päť predchádzajúcich víťazstiev, v Seattli prehrali 3:4 po predĺžení. Dvoma gólmi a asistenciou sa v drese Kraken blysol Ryan Donato, víťazný zásah si pripísal Andre Burakovsky. Slovenský útočník Tomáš Tatar mal za hostí minutáž 16:27 a na bránku súpera vyslal jednu strelu. Líder súťaže Boston uspel na ľade New Yorku Rangers 3:1, pod čo sa 31 zákrokmi podpísal brankár Jeremy Swayman. Necelých päť minút pred koncom mu shutout pokazil Ben Harpur. V bránke domácich stál Igor Šesťorkin, na striedačke mu kryl chrbát Jaroslav Halák. Za hostí skórovali Pavel Zacha, Patrice Bergeron a Connor Clifton. Chicago vyhralo v základnej časti profiligy na ľade Philadelphie prvýkrát od novembra 1996, keď domácich zdolalo 4:1. Jonathan Toews k tomu prispel gólom a asistenciou. Anaheim prehrával po prvej tretine na ľade Columbusu o tri góly, napokon však triumfoval 5:3 a zastavil šnúru piatich prehier. Florida dominovala v Montreale najmä v druhej časti hry, keď skórovala päťkrát a napokon zdolala domácich 6:2. Matthew Tkachuk dal dva góly, "panterom" sa už na začiatku zápasu zranil brankár Sergej Bobrovskij. Auston Matthews prispel dvoma zásahmi k víťazstvu Toronta nad Winnipegom 4:1. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona