NHL: Vysedávať na tribúne nemalo vraj zmysel, vraví Daňo po zmene dresu

NETKY.SK • 17 Október 2018, 13:11 • 2 min
NHL: Vysedávať na tribúne nemalo vraj zmysel, vraví Daňo po zmene dresu

DENVER - Slovenský hokejový útočník Marko Daňo čaká v aktuálnej sezóne na prvý súťažný štart v zámorskej NHL. Jeho situáciu by mal zmeniť presun do Colorada Avalanche, kam sa sťahoval z kanadského Winnipegu Jets prostredníctvom listiny voľných hráčov. Pre rodáka z rakúskeho Eisenstadtu to bude už štvrté pôsobisko v profilige a dúfa, že na dlhší čas aj posledné.

slovakia

left justify in out

"V nedeľu prišiel za mnou tréner Winnipegu a povedal mi, že ma dali na listinu voľných hráčov a že teraz budem 24 hodín čakať, či po mne siahne nejaký klub. V pondelok mi potom volal asistent manažéra z Colorada a oznámil mi, že si ma vybrali," opisoval Daňo priebeh udalostí . Dvadsaťtriročný krídelník ešte nefiguroval na súpiske Avalanche v utorňajšom nočnom dueli na ľade New Yorku Rangers, pretože stále čaká na vybavenie amerických víz.

Daňo strávil v organizácii Winnipegu viac ako dve sezóny. Do kádra Jets pribudol v priebehu ročníka 2015/16 a odohral dovedna 82 zápasov, v ktorých strelil 10 gólov a pridal k ním 12 asistencií. V uplynulej edícii však zasiahol iba do 23 súbojov základnej časti a v play-off vôbec nedostal príležitosť.

 

"Teším sa do Colorada najmä preto, že poznám trénera Jareda Bednara, ktorý ma viedol, keď som v zámorí začínal. Poznáme sa a mám s ním dobré vzťahy. Verím, že dostanem príležitosť a že ho presvedčím. Beriem to ako biznis NHL, tak to tu chodí. No nemalo zmysel vysedávať na tribúne vo Winnipegu. A vždy je lepšie hrať v Colorade ako na farme. Predstavitelia klubu mi volali, že sa tešia na našu spoluprácu. Dúfam, že toto je už posledné sťahovanie na pár rokov," dodal odchovanec trenčianskej Dukly.

Mladý Slovák hráva v zámorí od sezóny 2013/14, keď debutoval v drese Springfieldu Falcons v AHL. Práve v tomto klubu sa stretol s koučom Bednarom, ktorý vtedy pôsobil na pozícii asistenta. Následne sa Daňo prepracoval do prvého tímu Columbusu Blue Jackets a v najkvalitnejšej súťaži sveta si obliekal aj dresy Chicaga Blackhawks a Winnipegu Jets. Na svojom konte má 130 zápasov so ziskom 45 bodov (19+26).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona