NHL: Vokoun v stredu prvýkrát na ľade so spoluhráčmi

NETKY.SK • 22 Január 2014, 11:49 • 2 min
NHL: Vokoun v stredu prvýkrát na ľade so spoluhráčmi

PITTSBURGH - Český hokejový brankár zámorského klubu NHL Pittsburgh Penguins Tomáš Vokoun sa prvýkrát v sezóne bude pripravovať so spoluhráčmi na ľade.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný dvojnásobný majster sveta sa zapojí do tréningového procesu "tučniakov" v stredu, premiérovo odkedy mu pred začiatkom ročníka diagnostikovali krvnú zrazeninu v stehne, ktorú mu neskôr odstránili operačným zákrokom.

Vokoun pre problémy s krvnou zrazeninou v slabinách nedochytal už predtým záver sezóny 2005/2006, keď bol jednotkou v bránke Nashville Predators. V minulom ročníku pomohol Pittsburghu k postupu do finále Východnej konferencie. Momentálne je prvým brankárom Penguins Marc-André Fleury a jeho náhradníkom Jeff Zatkoff. 

Bronzový medailista zo ZOH 2006 v Turíne Vokoun má na konte vyše 700 zápasov v NHL, dosiahol v nich presne 300 víťazstiev a 51 shutoutov. Rodák z Karlových Varov má v zámorskej profilige priemer 2,55 inkasovaného gólu na stretnutie pri 91,7-percentuálnej úspešnosti zákrokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies